Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

‘’Ακούστε κύριοι, το ζήτημα της Μακεδονίας είναι πολύ μεγάλο για να το χειριστείτε εσείς, οι τόσο μικροί!’’


Για το συλλαλητήριο… 
Του Δημητρίου Σ. Παπαδόπουλου (Σταυριώτη)

Σας διαβεβαιώνω ότι είμαι λάτρης της παράδοσης και συχνά στο μεσημεριανό τραπέζι, μού αρέσει να ακούω και ενίοτε να βλέπω την εκπομπή της ΕΡΤ 3 «Κυριακή στο χωριό». Την περασμένη Κυριακή όμως, μού έκαμε τρομερή εντύπωση που ενώ έξω απ’ την αυλή της Θεσσαλονικιώτικης ΕΡΤ ήταν συγκεντρωμένο ένα πλήθος 90.000 ανθρώπων κατά την αριστερή, πλην ριζοσπαστικώς νεοφιλελεύθερη κρατική σκοταδιστική προπαγάνδα, ή 800.000 κατά τις εκτιμήσεις των διοργανωτών (εμείς ας πιστέψουμε μόνο τα μάτια μας βλέποντας τις πανοραμικές φωτογραφίες που κατέκλυσαν το διαδίκτυο ή τα ξένα ΜΜΕ που αναφερόταν τουλάχιστον σε 300.000 ανθρώπους), ενώ λοιπόν έξω από την αυλή της ΕΡΤ βρισκόταν όλο κείνο το ανθρωπομάνι, το τοπικό μας τηλεοπτικό κανάλι δεν το πήρε είδηση. Παιζόταν ένα μαγνητοσκοπημένο επεισόδιο της εκπομπής «Κυριακή στο χωριό». Τι ντροπή!!!

Δυό παρατηρήσεις: πρώτον, η διοίκηση και το προσωπικό του καναλιού θα πρέπει να ντρέπεται για το γεγονός και να εξηγήσουν γιατί συνέβη αυτό το χαμερπές δημοσιογραφικό ατόπημα και, δεύτερον, είναι θλιβερό που η κυβέρνηση καθοδηγεί και κατευθύνει με τούτον τον άθλιο και απροκάλυπτο τρόπο τα κρατικά Μ.Μ.Ε για τα οποία σημειωτέον, όλοι εμείς οι πολίτες αυτής της χώρας (και οι Μακεδόνες) πληρώνουμε ένα αξιοσέβαστο χαράτσι.


Θλίψη επίσης προκαλεί η υποβαθμισμένη κάλυψη της συγκέντρωσης από την πλειοψηφία των ΜΜΕ (κυρίως αυτών που θεωρούνται «μεγάλα»). Τρέχουν ασθμαίνοντες οι καημένοι οι δημομοσιογραφίσκοι με τους οπερατέρ πίσω από μια ομάδα δέκα έως δέκα πέντε μελών του Ρουβίκωνα που πετούν χαρτιά σε κάποιο υπουργείο, αλλά διαφεύγουν της προσοχής τους οι εκατοντάδες χιλιάδες συγκεντρωμένοι Μακεδόνες στη Θεσσαλονίκη.

Και όταν δεν αγνοούν την συγκέντρωση την αντιμετωπίζουν ειρωνικά έως απαξιωτικά. Χαρακτηριστική η περίπτωση της «δημοσιογράφου;» Τατιάνας Στεφανίδου, όπου στην εκπομπή της επέτρεψε να παρουσιαστεί ένα αλαλάζων «καλλιτεχνικό» έκτρωμα ντυμένο με Μακεδονίτικη φορεσιά που εκστόμιζε άναρθρες και ασυνάρτητες κραυγές, επιχειρώντας απεγνωσμένα να πείσει το τηλεοπτικό κοινό να γελάσει. Κι όλα αυτά υπό τα ηχηρά γέλια και τους ενθαρρυντικούς αλαλαγμούς της ευειδούς και καλλίπυγου παρουσιάστριας. Φυσικά, προσβάλλοντας όλους εκείνους που θυσίασαν τη ζωή τους για να ζούμε εμείς σήμερα σε μιαν ελληνική Μακεδονία και βέβαια όλους εκείνους που κατέβηκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης για να εκφράσουν την αγωνία τους και δείξουν στην αριστερή κυβέρνηση ότι το ζήτημα της Μακεδονίας, είναι πάρα πολύ σοβαρό για να το λύσουν μόνοι τους.

Και βέβαια όλοι αυτοί που κατέκλυσαν τους δρόμους και τις πλατείες της συμπρωτεύουσας, μπορεί να μην έχουν ακριβή γνώση και να μην έχουν μελετήσει εμβριθώς την Ιστορία ώστε να γνωρίζουν διαχρονικά τις θέσεις της αριστεράς για το Μακεδονικό ζήτημα, (οι οποίες θέσεις ειρήσθω εν παρόδω είναι κατάπτυστες και αντεθνικές), έχουν όμως αλάνθαστο ιστορικό ένστικτο. Νοιώθουν, καταλαβαίνουν πότε και από ποιους κινδυνεύουν. Και προφανώς αυτό ένοιωσαν και συμμετείχαν μαζικά στο συλλαλητήριο. Εκείνο που προσωπικά εγώ άκουσα, πέρα από τις ανεκδιήγητες υπερπατριωτικές κορώνες κάποιων ομιλητών, είναι το εξής:
‘’Ακούστε κύριοι, το ζήτημα της Μακεδονίας είναι πολύ μεγάλο για να το χειριστείτε εσείς, οι τόσο μικροί!’’




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.