Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Αποθήκη στη Νεοχωρούδα λειτουργούσε ως παρασκευαστήριο για λάδι «μαϊμού»

Κατασχέθηκαν πάνω από 3.500 λίτρα νοθευμένου ελαιόλαδου


Οικογενειακή επιχείρηση εμπορίας νοθευμένου ελαιόλαδου φαίνεται ότι είχαν «στήσει» 74χρονος και ο 30χρονος γιος του, οι οποίοι συνελήφθησαν κατόπιν αστυνομικής έρευνας, που διεξήχθη το τελευταίο 24ωρο. 

Η φερόμενη ως δράση τους, αποκαλύφθηκε όταν αστυνομικοί των Τμημάτων Ασφαλείας Κιλκίς και Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας έκαναν έφοδο σε δύο αποθήκες, έξω από τη Θεσσαλονίκη, η πρώτη στη Νεοχωρούδα και η δεύτερη στα Διαβατά

Η αποθήκη της Νεοχωρούδας λειτουργούσε ως παρασκευαστήριο για λάδι «μαϊμού», το οποίο εκτιμάται ότι θα διοχετευόταν με ετικέτες εταιρειών ελαιόλαδου στην αγορά. Από τα πρώτα στοιχεία φαίνεται ότι πρόκειται για ηλιέλαιο, στο οποίο γινόταν προσθήκη χρωστικών ουσιών, προκειμένου να προσομοιάζει στο χρώμα και στην όψη με ελαιόλαδο.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στις δύο παραπάνω αποθήκες, με τη συνδρομή κλιμακίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΕΦΕΤ και αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 1 δεξαμενή που περιείχε 1,2 τόνους νοθευμένο λάδι,
  • 603 μεταλλικά και πλαστικά δοχεία τα περισσότερα από τα οποία έμφορτα σε όχημα, που περιείχαν συνολικά 2,4 τόνους νοθευμένο λάδι,
  • 4 δεξαμενές, από τις οποίες οι τρεις έμφορτες σε όχημα, που περιείχαν 3,8 τόνους ηλιέλαιο,
  • χρωστικές ουσίες και διάφορες πρώτες ύλες σε δοχεία, εξοπλισμός και σύνεργα που χρησιμοποιούσαν για τη νόθευση του λαδιού,
  • 17.004 κενά πλαστικά και μεταλλικά δοχεία χωρητικότητας 5 λίτρων και 1 λίτρου,
  • 2.960 συσκευασίες χαρτοκιβωτίων,
  • αυτοκόλλητες ετικέτες με τις επωνυμίες «ΦΑΡΟΣ», «ΛΙΑΤΙΚΟ», «ΜΠΕΒΕΛΙΝΙ», «ΕΛΙΑΓΡΟΣ», «ΚΡΗΤΗΣ ΓΗ» και την ένδειξη «εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο».


Επιπλέον κατασχέθηκαν τα δυο παραπάνω οχήματα που χρησιμοποιούσαν για την παράνομη δραστηριότητά τους και το χρηματικό ποσό των 165 ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή του 74χρονου, ως προερχόμενο από την πώληση του λαδιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.