Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Κοινωνικού Παντοπωλείου, Ιατρείου και του δικτύου Κοινωνικής Μέριμνας του δήμου Ωραιοκάστρου


Σε μια όμορφη και λιτή τελετή τελέστηκαν χθες το μεσημέρι από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως - Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα τα εγκαίνια του Κοινωνικού Παντοπωλείου, του Κοινωνικού Ιατρείου και του δικτύου Κοινωνικής Μέριμνας του δήμου Ωραιοκάστρου στα πλαίσια της στήριξης των ευπαθών κοινωνικά ομάδων.

Στην ομιλία του ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης τόνισε ότι «πρωταρχικός μας ρόλος ήταν και παραμένει να είναι να βοηθήσουμε τις οικογένειες, που έχουν μεγάλη ανάγκη, να σταθούν όρθιες σε αυτή την περίοδο της μεγάλης κρίσης, που μαστίζει τη χώρα μας». «Σε μία εποχή δύσκολη για την Ελλάδα, που χρειάζεται όλοι μας να δουλέψουμε σκληρά αλλά και να σταθούμε με αίσθημα ευθύνης και αγάπης στο πλευρό των συνανθρώπων μας που επλήγησαν από την οικονομική κρίση, κινήσεις σαν και αυτή γίνονται παράδειγμα για ολόκληρη την κοινωνία μας και δίνουν ελπίδα για το μέλλον που έρχεται. Μέσα σ' αυτή τη δύσκολη κατάσταση πρέπει να απαντάμε με έργα όχι με λόγια. Είναι το τέλειο δώρημα σήμερα για την κοινωνία, αυτή η δομή - κόσμημα, προνοιακό κόσμημα σε αυτούς τους ανθρώπους που πραγματικά το έχουν ανάγκη», συμπλήρωσε ο κ. Γαβότσης.


Όπως είπε ο κ. Γαβότσης όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να είχαν γίνει, αν κάποιοι δεν είχαν τρέξει εθελοντικά και δεν είχαν δουλέψει. «Ευχαριστώ όχι μόνο τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, τον Πέτρο Αταμιάν αλλά και όλα τα στελέχη των Κοινωνικών μας Υπηρεσιών. Θέλω βέβαια να ευχαριστήσω ιδιαίτερα και όλους όσοι εθελοντικά και ανθρώπινα δείχνουν καθημερινά έμπρακτα την ευαισθησία και αλληλεγγύη τους και στηρίζουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο αλλά και τις υπόλοιπες Κοινωνικές Δομές του δήμου μας. Όλες τις εταιρείες χορηγούς μας αλλά και όλους εσάς που τιμάτε με την παρουσία σας τη σημερινή τελετή των εγκαινίων μας», τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς Πέτρος Αταμιάν αφού αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο των κοινωνικών δομών του δήμου ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια. «Στόχος μας είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας, που δοκιμάζονται σκληρά από την κρίση και έχουν ανάγκη τη στήριξη μας. Αυτή μας τη δέσμευση την κάναμε πράξη, λειτουργώντας το Κοινωνικό Παντοπωλείο, Ιατρείο και Δίκτυο Κοινωνικής Μέριμνας το οποίο φιλοδοξούμε να προσφέρει ανακούφιση σε εκείνους που βρέθηκαν αντιμέτωποι με το σκληρό πρόσωπο της κρίσης. Θερμές ευχαριστίες στους χορηγούς και στους συνεργάτες, που συμμετέχουν ενεργά και στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις αυτό το εγχείρημα», είπε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

Στα εγκαίνια παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θανάσης Καρύδης, ο αντιδήμαρχος Διοικητικού, Οικονομικού και Προγραμματισμού Παναγιώτης Κοϊτσίδης, ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Βαγγέλης Χατζηαντωνίου, ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΩ Ηλίας Ζιακούλης, ο πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΩ Άγγελος Πανούσης, η πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Βικτώρια Γεράκη, οι δημοτικοί σύμβουλοι Θωμάς Δίγκαλης, Βαγγέλης Χατζηαγόρου, Χριστίνα Βαμβάκη Λιμπατέ, Ηρακλής Τσακαλίδης, Νίκος Λοκοβίτης και Ανέστης Πολυχρονίδης, η τοπική σύμβουλος Ωραιοκάστρου Βάσω Λύσσα, οι πρόεδροι των δημοτικών κοινοτήτων Μελισσοχωρίου και Δρυμού Αθανάσιος Γκάτσης και Κώστας Πατσαλάς αντίστοιχα, οι βουλευτές της Β’ Θεσσαλονίκης Γιώργος Αρβανιτίδης και Αριστείδης Φωκάς, ο πολιτευτής της ΝΔ Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο πρώην αντιδήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη Πάρης Τσογκαρλίδης, ο δικηγόρος Κώστας Ευθυμίου και ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Διαβατών Ιωάννης Ματζαρόπουλος. Παρόντες ήταν επίσης οι ιδιοκτήτες των εταιρειών χορηγών.


Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Ιατρείο και το δίκτυο Κοινωνικής Μέριμνας λειτουργεί καθημερινά από τις 7.30 το πρωί έως και τις 3 το μεσημέρι στην οδό Αργυρουπόλεως 4 (έναντι δημαρχείου).   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.