Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

«Οι αλήθειες των ντοκιμαντέρ» το θέμα της εισήγησης του Λαϊκού Πανεπιστημίου που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη

Την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017 στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η επόμενη εισήγηση του Λαϊκού Πανεπιστημίου που συνδιοργανώνει ο δήμος Ωραιοκάστρου με τον Σύλλογο Επιστημόνων Κεντρικής Μακεδονίας «Αριστοτέλης». Το θέμα της εισήγησης είναι: «Οι αλήθειες των ντοκιμαντέρ» με εισηγητή τον σκηνοθέτη, Βαγγέλη Τρεμόπουλο.


Ο κ. Τρεμόπουλος θα μας ξεναγήσει στο χώρο των ντοκιμαντέρ και θα απαντήσει σε καίρια ερωτήματα όπως για παράδειγμα: «Πώς θα είναι η τηλεόραση μετά την κρίση; Θα υπάρχει ή το ίντερνετ θα πάρει τη θέση της; Ποιά είναι τα νέα εργαλεία του ίντερνετ για την νέα εποχή που έρχεται; Ποιό ρόλο έπαιξαν τα ντοκιμαντέρ στο παρελθόν και τι μπορούν να αλλάξουν στην καθημερινή μας ζωή;».
Ο Βαγγέλης Τρεμόπουλος ξεκίνησε την καριέρα του στην τηλεόραση στο Λονδίνο, το 1986, στο BBC Training Center με ειδίκευση News & Talk Shows. Τον Οκτώβριο του 1993 αναλαμβάνει τη σκηνοθετική επιμέλεια των ειδήσεων και των δημοσιογραφικών εκπομπών στo Μακεδονία ΤV. Από το 2000, όταν το Μακεδονία TV εξαγοράζεται από τον Όμιλο του Antenna αναλαμβάνει τη Διεύθυνση Παραγωγών, Διεύθυνση Λειτουργίας και Τεχνική Διεύθυνση του σταθμού και ταυτόχρονα είναι επικεφαλής σκηνοθέτης όλων των εκπομπών. Από το 2006 έως και τον Οκτώβριο του 2012 είναι επικεφαλής σκηνοθέτης και τεχνικός σύμβουλος του σταθμού. Αυτό το διάστημα εργάζεται σαν Broadcast Development Manager στο Λονδίνο. Είναι μέλος της Ένωσης Σκηνοθετών Ελλάδος, μέλος της ΕΒU και μέλος στο International Documentary Association.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα μαθήματα του Λαϊκού Πανεπιστημίου θα πραγματοποιούνται μία φορά τον μήνα για ένα τρίωρο (από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ) στο κτίριο «Παύλος Μελάς» στο Παλαιόκαστρο. Η είσοδος είναι δωρεάν για όλους τους δημότες στους οποίους, με την ολοκλήρωση των εξαμήνων θα χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης ενώ δικαίωμα εγγραφής έχει οποιοσδήποτε το επιθυμεί, χωρίς ηλικιακό ή μορφωτικό περιορισμό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.