Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Διοργάνωση πεζοπορίας στο βουνό του Ωραιοκάστρου απο τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο.

"Περπατώ και γνωρίζω: Περιβαλλοντικές επιπτώσεις
των αιολικών πάρκων ".

Ο Περιβαλλοντικός – Πολιτιστικός Σύλλογος  Ωραιοκάστρου, λόγω των αναγγελθέντων καρναβαλικών εκδηλώσεων του Δήμου Ωραιοκάστρου, τροποποιεί το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων του και διοργανώνει πεζοπορία με τίτλο «Περπατώ και γνωρίζω - Περιβαλλοντικές επιπτώσεις των αιολικών πάρκων», για το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 15:30. Η διαδρομή ξεκινά από το δασόκτημα Ωραιοκάστρου (Bon Chateau), κινείται στην περίμετρο του ορεινού όγκου του Υψώματος 561, διέρχεται από Παλαιό πολυβολείο, στέκι των κυνηγών, προφήτη Ηλία και επιστροφή στο σημείο εκκίνησης.
Οι πεζοπορίες αυτές εκτός της άσκησης, έχουν τον χαρακτήρα της γνωριμίας της ιστορίας της κάθε περιοχής δηλ. «Περπατώ και γνωρίζω τον τόπο μου»  αλλά και τον χαρακτήρα της επικοινωνίας - γνωριμίας μεταξύ των συμπολιτών μας δηλ. «Περπατώντας γνωρίζω τον συνάνθρωπο μου και θέματα γενικού ενδιαφέροντος».

Έτσι σε αυτήν την πεζοπορία θα γνωρίσουμε τον ορεινό όγκο του Ωραιοκάστρου, στον οποίο στο παρελθόν επρόκειτο να τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες. Μέλη του συλλόγου θα επιχειρήσουν να παρουσιάσουν τις Περιβαλλοντικές επιπτώσεις των αιολικών πάρκων, να αναλύσουν τα θετικά και αρνητικά στοιχεία των ΑΠΕ και αν μπορέσουν να διαλευκάνουν τον "Μύθο και την πραγματικότητα". Τέλος θα επιστρέψουμε στο σημείο εκκίνησης.

Ο Σύλλογος αποτελεί μόνο τη βάση επικοινωνίας και συντονισμού των περιπάτων και παρέχει τις ενημερώσεις. Ο κάθε συμμετέχων έχει την απόλυτη ατομική και προσωπική ευθύνη της συμμετοχής του, ιδιαίτερα από διερχόμενα οχήματα. Δεν εξαιρεί κανένα άνθρωπο οποιασδήποτε ηλικίας και προέλευσης και δεν δημιουργεί καμία απολύτως δέσμευση και υποχρέωση, πέρα της καλής διάθεσης για την ισότιμη συμμετοχή. Ο σύλλογος είναι ανοικτός για κάθε νέα πρόταση προορισμού – αντικειμένου ενημέρωσης και θα εκτιμούσε ιδιαίτερα την οποιαδήποτε προσφορά – ιδέα – διάθεση ενημέρωσης από κάθε ενεργό πολίτη που θα ήθελε να μοιραστεί τις γνώσεις και εμπειρίες του.

H διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι κυκλική μήκους περίπου 8 χλμ φαίνεται στο σύνδεσμο και ο χρόνος της πεζοπορίας μαζί με τις ενημερώσεις, γύρω στις 2 ώρες. Οι περιπατητές θα κινηθούν με δικά τους μεταφορικά μέσα μέχρι το σημείο συνάντησης. Σχετικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον χάρτη της περιοχής (πατώντας CTRL και κλίκ) στον παρακάτω σύνδεσμο. https://goo.gl/maps/xztGeYptHzG2


Το ραντεβού για όποιον επιθυμεί (μέλος ή όχι) είναι για το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 15:30 στο χώρο στάθμευσης μπροστά στο Δασόκτημα Ωραιοκάστρου Bon Chateau και φαίνεται στον συνημμένο χάρτη (πατήστε CTRL και κλίκ) στο https://goo.gl/maps/NfifNrVGzQH2
Καλούμε όλους εκείνους  που θέλουν να περπατήσουν αλλά και να επικοινωνήσουν – γνωρίσουν τον τόπο που ζουν σε όλες τις διαστάσεις του, να έρθουν να περπατήσουν μαζί μας…


Για οποιαδήποτε πληροφορία – θέμα:






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.