Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Δήμος Ωραιοκάστρου: Κατατέθηκε η πρόταση για την ένταξη του έργου της αποχέτευσης των οικισμών Πενταλόφου και Νεοχωρούδας στο ΕΣΠΑ 2014-2020

Κατατέθηκε από τον δήμο Ωραιοκάστρου στην ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ η πρόταση χρηματοδότησης του έργου της αποχέτευσης των οικισμών Πενταλόφου και Νεοχωρούδας στο ΕΣΠΑ 2014-2020.
Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο του άξονα προτεραιότητας 14 «ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ - ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΤΣ), που συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 9.333.000 ευρώ και φορέας πρότασης είναι η ΔΕΥΑΩ (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ωραιοκάστρου).
Το έργο
Πρόκειται να κατασκευαστεί δίκτυο κατάλληλα διαστασιολογημένων αγωγών, βαρυτικών και καταθλιπτικών, για τη συλλογή και μεταφορά των παραγόμενων λυμάτων των οικισμών Πεντάλοφου και Νεοχωρούδας, με τελικό προορισμό την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων - Βοθρολυμάτων Θεσσαλονίκης (Ε.Ε.Λ.Θ.), η οποία εντοπίζεται στην περιοχή της Σίνδου, δίπλα στο Γαλλικό ποταμό. Tα λύματα οικισμών Πενταλόφου και Νεοχωρούδας του Δήμου Ωραιοκάστρου συγκεντρώνονται σε δύο αντλιοστάσια (ΑΝΤ.3 και ΑΝΤ.4), και μεταφέρονται μέσω εξωτερικού δικτύου στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων - Βοθρολυμάτων Θεσσαλονίκης (Ε.Ε.Λ.Θ.). Σε κάθε οικισμό σχεδιάζεται εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης.
«Πιστοί στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις προχωρούμε αποφασιστικά σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που θα καταστήσουν συνθήκες ισόρροπης ανάπτυξης μεταξύ των δημοτικών ενοτήτων του ενιαίου δήμου Ωραιοκάστρου. Το εν λόγω έργο αποτελεί έργο πνοής για τη δημοτική ενότητα Καλλιθέας και δίνει λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα της περιοχής», τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η μελέτη του εν λόγω έργου ξεκίνησε το 2004 από την τότε δημοτική αρχή και η σημερινή διοίκηση κατάφερε να προχωρήσει την πρόταση ένταξής του στο ΕΣΠΑ 2014-2020.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.