Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

«Περπατώ και γνωρίζω: Σειχ Σου – Σε δύο μπαλκόνια όλη η Θεσσαλονίκη."


Ο Περιβαλλοντικός – Πολιτιστικός Σύλλογος  Ωραιοκάστρου, διοργανώνει πεζοπορία με τίτλο «Περπατώ και γνωρίζω: Σειχ Σου – Σε δύο μπαλκόνια όλη η Θεσσαλονίκη." για την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 11:30. Στην προγραμματισμένη αναγνώριση για τη διαδρομή από τη Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου στη Γέφυρα Περαιβού, διαπιστώθηκε ότι ο δρόμος διακόπηκε από χείμαρρο και ο προγραμματισμός του συλλόγου άλλαξε. Η νέα διαδρομή ξεκινάει από το Ύψωμα Καρά – Τεπέ, κινείται στο δασικό και αντιπυρικό δίκτυο δρόμων του Σέιχ - Σου και συνεχίζει σε ένα σπάνιας φυσικής ομορφιάς μονοπάτι, το κοντινότερο στη θεσσαλονίκη και επιστρέφει στο σημείο εκκίνησης.

Οι πεζοπορίες αυτές εκτός της άσκησης, έχουν τον χαρακτήρα της γνωριμίας της ιστορίας της κάθε περιοχής δηλ. «Περπατώ και γνωρίζω τον τόπο μου»  αλλά και τον χαρακτήρα της επικοινωνίας - γνωριμίας μεταξύ των πολιτών, δηλ. «Περπατώντας γνωρίζω τον συνάνθρωπο μου και θέματα γενικού ενδιαφέροντος».
Έτσι σε αυτήν την πεζοπορία, θα αρχίσουμε να γνωρίζουμε το περιαστικό δάσος του Σειχ - Σου, θα γνωρίσουμε μια από τις ομορφότερες και κοντινότερες δασικές διαδρομές του χωρίς ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας. Θα δούμε την θεά της πόλης της Θεσσαλονίκης από δύο «μπαλκόνια». Το πρώτο θα είναι από το ύψωμα Καρά Τεπέ πλησίον του ξενοδοχείου Philippion με θέα δυτικά και το άλλο στο μέσο της διαδρομής με θέα το κεντρικό τμήμα της πόλης. Ως συνήθως δεν χρειάζεται ειδικός εξοπλισμός (ελαφρές μπότες, ή γερά παπούτσια, είτε ακόμα αθλητικά είναι εντάξει). Στο δεύτερο μπαλκόνι θα κάνουμε ένα μεγάλο διάλειμμα και θα μιλήσουμε για την ιστορία και τη δημιουργία του δάσους.
Ο Σύλλογος αποτελεί μόνο τη βάση επικοινωνίας και συντονισμού των περιπάτων και παρέχει τις ενημερώσεις. Ο κάθε συμμετέχων έχει την απόλυτη ατομική και προσωπική ευθύνη της συμμετοχής του, ιδιαίτερα από διερχόμενα οχήματα. Δεν εξαιρεί κανένα άνθρωπο οποιασδήποτε ηλικίας και προέλευσης και δεν δημιουργεί καμία απολύτως δέσμευση και υποχρέωση, πέρα της καλής διάθεσης για την ισότιμη συμμετοχή. Ο σύλλογος είναι ανοικτός για κάθε νέα πρόταση προορισμού – αντικειμένου ενημέρωσης και θα εκτιμούσε ιδιαίτερα την οποιαδήποτε προσφορά – ιδέα – διάθεση ενημέρωσης από κάθε ενεργό πολίτη που θα ήθελε να μοιραστεί τις γνώσεις και εμπειρίες του.
H διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι μήκους μόνο 5 χλμ, φαίνεται στο σύνδεσμο https://goo.gl/maps/832jSbx67C92 , θα διέλθει από χωματόδρομους και μονοπάτια και ο συνολικός χρόνος της πεζοπορίας με τα διαλείμματα, γύρω στις 2 ώρες.
Το ραντεβού για όποιον επιθυμεί (μέλος ή όχι) είναι στην περιοχή Ύψωμα Καρά Τεπέ, πλησίον του ξενοδοχείου Φιλίππειον και στη θέση (πατώντας CTRL και κλίκ) https://goo.gl/maps/D5AWM9Mi2hJ2 , για την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 11:30. Οι περιπατητές θα κινηθούν με δικά τους μεταφορικά μέσα μέχρι το σημείο εκκίνησης. Επιβοηθητικά, για οικονομία κινήσεων και για όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα μεταφορικού μέσου, στο χρονικό διάστημα από 10:45 μέχρι 11:00, Ι.Χ. αυτοκίνητα των μελών μας θα περάσουν από το Κονταξοπούλειο Κλειστό Γυμναστήριο Ωραιοκάστρου, ώστε να εξυπηρετηθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι.
Καλούμε όλους εκείνους  που θέλουν να περπατήσουν αλλά και να επικοινωνήσουν – γνωρίσουν τον τόπο που ζουν σε όλες τις διαστάσεις του, να έρθουν να περπατήσουν μαζί μας…

Για οποιαδήποτε πληροφορία – θέμα:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.