Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου: Δεν έγινε ΙΣΟΜΕΡΗ και ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ κατανομή των μαθητών σε ΟΛΟΥΣ τους Δήμους

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Ωραιόκαστρο, 21/01/2017
                                
Πρόσφυγες ή παιδιά; ΠΑΙΔΙΑ!

Αυτό είναι το ηχηρό μήνυμα των διδασκόντων και των γονέων του 1ου γυμνασίου Ωραιοκάστρου, ενός εκ των «επίλεκτων» Δομών Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων (Δ.Υ.Ε.Π.). Επίλεκτων; Από ποιούς; Με υπουργική απόφαση! Μιας απόφασης που δεν έλαβε υπόψη της τις διαβεβαιώσεις του γενικού γραμματέα της στην Ένωση Γονέων τον περασμένο Οκτώβρη. Με πρώτη και καλύτερη την ΙΣΟΜΕΡΗ και ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ κατανομή των μαθητών σε ΟΛΟΥΣ τους Δήμους.
Η  Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδος (ΑΣΓΜΕ) εύλογα και εύστοχα ανακοίνωσε «το κράτος πρέπει να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, μέσα από τις ΔΗΜΟΣΙΕΣ δομές Υγείας, ώστε να πληρούνται τα κριτήρια εγγραφής που ισχύουν για ΟΛΑ τα παιδιά, όπως εμβόλια, ιατρικές βεβαιώσεις κ.λπ. Επίσης, να εξασφαλιστούν όλο το αναγκαίο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, η ασφαλής μεταφορά των μαθητών και η σίτισή τους. Η ευθύνη της οργάνωσης όλων των δραστηριοτήτων ανήκει στο υπουργείο, στις Διευθύνσεις και τους Συλλόγους Διδασκόντων. Καμία δουλειά δεν έχουν οι ΜΚΟ και διάφοροι που εμφανίζονται γύρω από αυτές».

Και ποιοι άραγε γνωρίζουν καλύτερα τις δυνατότητες φιλοξενίας και εκπαίδευσης των παιδιών στις υποδομές τους; Οι ίδιοι οι διδάσκοντες! Και ποιος τους κάλεσε σε ακρόαση; Κανείς! Έτσι λαμβάνονται οι αποφάσεις σε αυτό το κράτος. Με σοβαρότητα, συνείδηση και ευθύνη της … προχειρότητας. Με πλάνο, προγραμματισμό και οργάνωση που το μόνο που φαίνεται να επιτυγχάνει είναι η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα.
Και η χρηματοδότηση των δομών αυτών; Αόριστες αι βουλαί των αρμοδίων… «λειτουργείστε εσείς και όοοταν τρέξει η χρηματοροή θα σας τα δώσουμε». Μα δεν είναι εξασφαλισμένα από την Ύπατη Αρμοστία για την ομαλή ένταξη και εκπαίδευση των παιδιών;
Εκπαιδευτικοί; Συντονιστές; Επιτροπές; Ψυχολόγοι; Ναι, βέβαια.
ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ… μαζί με τη φύλαξη, την καθαριότητα, τη θέρμανση και τα αναλώσιμα.
Πως άραγε υπηρετείται το περιβόητο Δημόσιο Συμφέρον με την απουσία του δημόσιου διαλόγου και την προκλητικά αυθαίρετη καταπάτηση συνταγματικών αρχών;
Ποιόν εξυπηρετεί η υποβάθμιση των εκπαιδευτικών δομών και υποδομών; Κανένα ΠΑΙΔΙ. Ζητούμε τα αυτονόητα και προβλεπόμενα. Καλύτερες υποδομές για ΟΛΑ τα παιδιά.
Αυτά και άλλα πολλά προβλημάτισαν τους γονείς σήμερα στη γενική συνέλευση, στην οποία είχαμε την τιμή να ενημερωθούμε για το θέμα και σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία από το διευθυντή του σχολείου μας, τον οποίο, μαζί με όλους του διδάσκοντες, ευχαριστούμε για τον επαγγελματισμό, την ευθύνη και τη συνέπεια που επιδεικνύουν.
Οι εκπαιδευτικοί των παιδιών μας είναι η μόνη μας παρηγοριά.

Με εκτίμηση,
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
1ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.