Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΝΟΗΤΟΣ ΠΑΡΑ ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ


Αυτό που δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει ο Σόιμπλε, είναι η ανωτερότητα του Ελληνικού λαού και ότι απέναντί του είναι μια χώρα που δεν υποτάσσεται στους νοσταλγούς του Χίτλερ. Είναι γνωστό βέβαια ότι ο Σόιμπλε σαν βασικός εκφραστής μιας πολιτικής της σκληρής λιτότητας που απέτυχε παταγωδώς ως προς τους στόχους που έθεσε και παρά την ακαμψία που τον διακρίνει όσον αφορά την σκέψη του, καταλαβαίνει ότι ο δρόμος που ακολουθεί η Γερμανία είναι καταστροφικός, όπως φυσικά ήταν και τις δύο προηγούμενες φορές.
Ποιος λοιπόν είναι ο Σόιμπλε που λοιδορεί συνέχεια την πατρίδα μας; Από πού πηγάζει αυτή η σκληρότητά του, η οποία κάνει μερικές φορές την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ να φαντάζει αρνάκι μπροστά του; Μήπως είναι το νέο κόλπο της Γερμανίας , να επαναλάβουν τον εαυτό τους μέσα από μία δήθεν Ευρωπαϊκή Ένωση και να κατακτήσουν έτσι την Ευρώπη; Απλά οι νέοι ναζί της Γερμανίας δεν εμφανίζονται με στρατιωτικές στολές, αλλά σαν επενδυτές.
Αυτό που κάνουν πλέον καθημερινά σε βάρος της Ελλάδας δεν διαφέρει από αυτό το οποίο έκαναν οι ναζί με τον στρατό τους. Εκμεταλλεύονται την ενιαία ευρωπαϊκή αγορά και λειτουργούν πέρα από κάθε δεοντολογία της αγοράς και της οικονομίας με απειλές και εκβιασμούς σαν νταβαντζήδες του δρόμου.
Αυτό λοιπόν το σκουπίδι της Ευρώπης που παριστάνει και τον ευεργέτη της, οφείλουν οι λαοί της να το πετάξουν μαζί με τις ακαθαρσίες


ΗΛΙΑΣ Π.ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΙΔΗΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Ωραιόκαστρο 22/01/2016

Η ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ συνεχίζει τη δράση της και στον τομέα της κοινωνικής προσφοράς. Αφορμή για τη νέα μας δράση αποτέλεσε το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει η μικρούλα Αρετή Τσαβλίδου, η οποία πρέπει να ταξιδέψει στο Ντένβερ του Κολοράντο των Η.Π.Α προκειμένου να χειρουργηθεί απ τον παγκοσμίου φήμης παιδοχειρουργό Dr. Alberto Penna.

Οι συγκεκριμένες δράσεις που ανέλαβε η ΕΠΩΦ είναι οι εξής:

1) Η θεατρική ομάδα του συλλόγου μας θα παρουσιάσει την ποντιακή ηθογραφική κωμωδία του Φίλωνα Κτενίδη " ΤΟ ΜΑΥΡΟΚΟΡΤΣ" σε σκηνοθεσία Γιάννη Γεωργιάδη σε δύο παραστάσεις:

Α) Την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 20.30 στην αίθουσα "ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ" επί της οδού Λαγκαδά, στη Σταυρούπολη.

Β) Το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 20.30 στο αμφιθέατρο των σχολών ΟΑΕΔ στο Ωραιόκαστρο.

2) Με επιμέλεια της ΕΠΩΦ θα τοποθετηθούν κουμπαράδες σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ( ζαχαροπλαστεία - αρτοποιεία - κρεοπωλεία κλπ ) ώστε καθένας από μας να συμβάλλει στο μέτρο των δυνατοτήτων του.

3) Με πρωτοβουλία του Δ.Σ της ΕΠΩΦ ενημερώθηκε η γραμματεία του " Ιδρύματος Ιβάν Σαββίδη " και ήδη αναμένεται η έμπρακτη συμπαράστασή του.

4) Με πρωτοβουλία του Δ. Σ της ΕΠΩΦ ενημερώθηκε η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως - Σταυρουπόλεως για το θέμα.

Επειδή πολιτιστικός σύλλογος δεν είναι μόνο χορός και τραγούδι...

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ                                 ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΕΤΡΙΔΟΥ

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Κοπή πίτας της Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών – Εθελοντές Ωραιοκάστρου. 30/1/2016

O Πρόεδρος και το Δ.Σ. της Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών – Εθελοντές Ωραιοκάστρου σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης μας πίτας...
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο καφέ μπαρ Focus (Λ.Δημοκρατίας 32 Ωραιόκαστρο) το Σάββατο 30 Ιανουαρίου και ώρα 19:00.
Θα ήταν χαρά μας να παρευρεθείτε, να ανταλλάξουμε ευχές και να γνωριστούμε από κοντά!

Έκκληση για «Οικονομική ενίσχυση στην 10η Διεθνή Κολυμβητική συνάντηση Αμεα » από τον Σύλλογο Γονέων και Φίλων Αθλητών Aμεα


Σύλλογος Γονέων και Φίλων Αθλητών


Θεσσαλονίκη 07-01-2016                          Α.Π 96
Προς:

Θέμα: «Οικονομική ενίσχυση στην 10η Διεθνή Κολυμβητική συνάντηση Αμεα »

Ο Σύλλογος γονέων και φίλων αθλητών ΑμεΑ σε συνεργασία με την Εθνική Aθλητική Oμοσπονδία ΑμεΑ, διοργανώνουν την 10η Διεθνή κολυμβητική συνάντηση Αμεα, στις 19 Μαρτίου 2016 στο δημοτικό κολυμβητήριο Νάουσας.
Η επιτυχία των αγώνων τις προηγούμενες χρονιές ήταν μεγάλη με συμμετοχές 100 περίπου κολυμβητών από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Συμμετείχαν σχεδόν όλοι οι παραολυμπιονίκες μας και αθλητές από Ελβετία, Βουλγαρία, Ισραήλ, Μαλαισία, Σερβία, Τουρκία, Μαυροβούνιο, Κροατία και Κύπρο, συμμετείχαν στους αγώνες.
Στις δύσκολες περιόδους που διανύουμε ένας μικρός άνευ πόρων Σύλλογος σαν τον δικό μας αδυνατεί να ανταπεξέλθει στο κόστος διοργάνωσης των φετινών αγώνων, που αν και δεν είναι μεγάλο, είναι δυσβάσταχτο για τον Σύλλογο μας.
 Για τους λόγους αυτούς σας παρακαλούμε θερμά να σταθείτε αρωγός και να στηρίξετε οικονομικά τους αγώνες στα πλαίσια του εφικτού.
Αναλυτικά οι δαπάνες είναι οι εξής:
Μετάλλια: 600 €
Πούλμαν μεταφοράς αθλητών και κριτών από Θεσσαλονίκη-Νάουσα-Θεσσαλονίκη:500 €
Έξοδα ηλεκτρολόγου και κριτών χρονομετρών: 1300 €
Δωμάτια σε ξενοδοχείο, για τη γραμματεία και οργανωτική επιτροπή, 2 βράδια Χ 6 άτομα Χ 40 ευρώ = 480 €
Σύνολο: 2.880€

Κάλυψη μέρους των παραπάνω θα ήταν το επιθυμητό.
Παράλληλα θα γίνει  διαφημιστική προβολή της επιχείρησής σας ως χορηγός και δελτίου τύπου στα μέσα εάν το επιθυμείτε.

Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ θα αναλάβει :
-τη διάθεση και κάλυψη αμοιβής της Τεχνικής Διευθύντριας των αγώνων και των δυο ατόμων στη γραμματεία Αγώνων
-τη διεκπεραίωση και κάλυψη κόστους ελέγχου ντόπινγκ
-την εκτύπωση των διπλωμάτων συμμετοχής

Ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων Αθλητών ΑμεΑ θα αναλάβει το γεύμα των αθλητών και τα μπλουζάκια των αγώνων.

Λίγα λόγια για το σύλλογο μας

Ο Σύλλογος γονέων και φίλων αθλητών ΑΜΕΑ ιδρύθηκε το 2008 στην Θεσσαλονίκη. Σκοπός του συλλόγου είναι η καλυτέρευση της ζωής των αθλητών ,η αποφυγή του κοινωνικού αποκλεισμού τους, η καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος και η ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης μεταξύ των αθλητών αλλά και με άλλα μέλη και φορείς της κοινωνίας . Ο Σύλλογος πραγματοποιεί τους στόχους του με τη διοργάνωση αθλητικών αγώνων ,διαλέξεων ομιλιών και άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων.  Ο σύλλογος μας είναι μη κερδοσκοπικός και ενισχύεται οικονομικά από τις ετήσιες συνδρομές των μελών του και από χορηγίες.
Βλ περισσότερα για τις δράσεις του Συλλόγου μας στο ιστολόγιο μας  http://goneisfiloiamea.blogspot.gr/ ή στη σελίδα στο FB https://www.facebook.com. και στο συνημμένο έγγραφο με την παρούσα επιστολή.
Εάν επιθυμείτε να συνεισφέρετε με οποιοδήποτε τρόπο στην προσπάθεια μας μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Χαρίλαο Καραγκιοζίδη στο  6945803343 ή με την Ταμία Συνοδάκη Ελένη στο 6938426018 ή μέσω e-mail στο goneis.filoi.amea@gmail.com

                                                                     Για το Δ.Σ

                                                                          Ο Πρόεδρος
                                              
                                                    Καραγκιοζίδης Χαρίλαος


Η ταυτότητα του συλλόγου:

Θεατρική Παράσταση «Οι Γαμπροί της Ευτυχίας» στο Παλαιόκαστρο.

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ωραιοκάστρου (ΔΗ.Κ.Ε.Ω.) την Παρασκευή 22/1/2016 και ώρα 8:30μ.μ. διοργανώνει σε συνεργασία με την θεατρική ομάδα Ωραιοκάστρου «Γιάννη Μαλούχου» την παρουσίαση του θεατρικού έργου «Οι Γαμπροί της Ευτυχίας» προκειμένου να ενισχυθεί η προσπάθεια που γίνεται για την συγκέντρωση χρημάτων ώστε να μεταβεί η μικρή Αρετή Τσαβλίδου που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας στην Αμερική.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτιρίου «Παύλου Μελά» στο Παλαιόκαστρο.

Είσοδος Ελεύθερη

Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Περιβαλλοντικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου. 23/1/2016


Πρόσκληση
στην Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του
Περιβαλλοντικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου

Αγαπητοί Φίλοι,
Έχουμε την χαρά να προσκαλέσουμε τα Μέλη και τους Φίλους μας στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Περιβαλλοντικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 18:00 στο Café Bar FOCUS (Λεωφόρος Δημοκρατίας 32).
Η εκδήλωση, εκτός των άλλων, αποτελεί μία ευκαιρία επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ όλων, για τα περιβαλλοντικά και πολιτιστικά προβλήματα της περιοχής μας. Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι μέλη και μη, γιατί το μέλλον του τόπου μας είναι κοινό και μας αφορά όλους.
Θα χαρούμε πολύ να σας έχουμε κοντά μας, να αφήσουμε για λίγο στην άκρη την καθημερινότητα με τα προβλήματα της και να ονειρευτούμε το 2016.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Γιώργος Χατζηγεωργίου

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Απάντηση της διοίκησης του δήμου στo ΣΥΡΙΖΑ Ο.Μ. Ωραιοκάστρου

Τρίτη 19.01.2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Είναι πραγματικά λυπηρό το γεγονός ένας κομματικός οργανισμός και μάλιστα κυβερνητικός (ΣΥΡΙΖΑ Ο.Μ. Ωραιοκάστρου) να θέλει να ποδηγετήσει και να «τιθασεύσει» την τοπική αυτοδιοίκηση. Με ένα δελτίο τύπου που βρίθει αναληθειών, συγκεκριμένα κέντρα πληροφόρησης που δεν έχουν το σθένος να χρησιμοποιήσουν την ιδιότητά τους εντός του δημοτικού συμβουλίου, χρησιμοποιούν την εναλλακτική τους ιδιότητα, αυτή της κομματικής. Προσπαθούν έτσι να μεταφέρουν την όποια κομματική ιδεολογία μέσα στη λειτουργία του δήμου Ωραιοκάστρου.

Σε αυτή τους την προσπάθεια όμως μένουν απελπιστικά μόνοι. Ας συνεχίσουν την απέλπιδα προσπάθεια τους ακολουθώντας τον κατήφορο της απαξίωσης. Κι ας αφήσουν την υπεύθυνη διοίκηση να εργαστεί και να παράξει έργο επ’ ωφελεία όλων των συμπολιτών μας.

Εν προκειμένω, στο θέμα της πρόσληψης του έκτακτου προσωπικού με σύμβαση διάρκειας 8μηνών στην υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Ωραιοκάστρου, η υπεύθυνη και σοβαρή ενημέρωση των πολιτών έχει ως εξής:
1)    Την 13/5/15 εγκρίθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών – Διοικητικής Ανασυγκρότησης (αρ. πρωτ. 16410) η αίτηση του δήμου Ωραιοκάστρου για την πλήρωση 63 εκτάκτων υπαλλήλων 8μηνης διάρκειας, σύμφωνα με τις διατάξεις του αρθρ. 21 Ν. 2190/1994 όπως ίσχυε και τις όμοιες του Ν. 3812/2009.
2)    Την 21/5/15 επιβεβαιώθηκε από το ίδιο υπουργείο (αρ.πρωτ. 12797) η πρόσληψη του ως άνω προσωπικού.
3)    Την 11/5/15 εν των μεταξύ στο ΦΕΚ 47 τευχ. Α δημοσιεύτηκε ο Ν. 4325/49 που προέβλεπε την παράταση της θητείας του ήδη τότε υπηρετούντος έκτακτου προσωπικού στις υπηρεσίες καθαριότητας των ΟΤΑ έως 31/12/15.
4)    Την 13/10/15, προσβλέποντας στην εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας Καθαριότητας μετά την 28/12/15, οπότε έληγε η εκ παρατάσεως θητείας του έκτακτου προσωπικού, προκήρυξε 63 νέες θέσεις έκτακτου προσωπικού με σύμβαση εργασίας 8 μηνών.
5)    Την 23/10/15 έληξε η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών.
6)    Την 27/11/15 αναρτήθηκε ο πίνακας προσληπτέων.
7)    Την 04/12/15 δημοσιεύεται στο ΦΕΚ 164 ο Ν. 4351 ο οποίος στο άρθρο 50 προβλέπει την αυτοδίκαια παράταση του ήδη εκ παρατάσεως υπηρετούντος έκτακτου προσωπικού στον τομέα Καθαριότητας αυτοδίκαια έως 31.12.16. Εδώ θα πρέπει να επισημανθεί ότι δεν γίνεται καμία μνεία για την απαιτούμενη δαπάνη, όπως είχε γίνει με το Ν. 4325/49 που προέβλεπε την παράταση θητείας του τότε υπηρετούντος έκτακτου προσωπικού.
8)    Την 22 και 23/12/15 προβήκαμε στην αναγγελία πρόσληψης των 63 νέων εκτάκτων υπαλλήλων 8μηνης διάρκειας με ημερομηνία πρόσληψης την 28.12.15.
9)    Την 28/12/15 αποστείλαμε υπόμνημα (αρ. πρωτ. 33009) προς το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για το συγκεκριμένο θέμα.
10)                       Την 30/12/15 εκδόθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία στο άρθρο 12 προβλέπει τα εξής:
«1. Για την καθαριότητα των κτιρίων των δημοσίων υπηρεσιών, των ανεξάρτητων αρχών, των ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και των ΟΤΑ και της κάθε είδους υπηρεσίας καθαριότητας των ΟΤΑ παρατείνονται αυτοδίκαια μέχρι τις 31.12.16 οι ισχύουσες ατομικές συμβάσεις και όσες ατομικές συμβάσεις έχουν λήξει μέχρι και τριάντα(30) ημέρες πριν από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου και παρεκκλίνει κάθε άλλης διάταξης.
2. Εγκρίσεις για την πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ειδικοτήτων καθαριότητας που έχουν χορηγηθεί με τις διατάξεις του άρθρου 12 παρ. 14 του Ν. 4071/2012 όπως ίσχυε και με τις όμοιες του άρθρου 48 του Ν. 4325/2015 για τις οποίες οι φορείς έχουν προβεί μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος νόμου στις προβλεπόμενες στην παρ. 9 του αρθρ. 21 του Ν.2150/1994 όπως ισχύει, ενέργειες ανάρτησης ή δημοσίευσης των σχετικών ανακοινώσεων, δύνανται να μην υλοποιηθούν μερικώς ή ολικώς μετά από απόφαση του αρμόδιου προς διορισμό οργάνου του φορέα.
Σε περίπτωση που οι φορείς έχουν προβεί μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος νόμου στην έκδοση πινάκων κατάταξης των υποψηφίων και εφόσον οι παραταθείσες έως 31.12.16 συμβάσεις δεν καλύπτουν τις οργανικές θέσεις ή παραταθείσες έως 31.12.16 συμβάσεις, δύνανται να προσλάβουν το προσωπικό που αντιστοιχεί σε αυτές εντός των δυνατοτήτων του προϋπολογισμού τους. Η πρόσληψη των λοιπών συμπεριλαμβανομένων στους πίνακες κατάταξης, πραγματοποιείται μετά την 31.12.16».    

Σε κανένα σημείο λοιπόν αυτού του άρθρου δεν προβλέπεται τι θα γίνει με τις περιπτώσεις εκείνες όπου οι δήμοι έχουν όχι μόνο αναρτήσει τους πίνακες επιτυχόντων, αλλά επιπλέον έχουν υπογραφεί και συμβάσεις. Και ο δήμος Ωραιοκάστρου, όπως και πάρα πολλοί δήμοι στο πανελλήνιο, ανήκει σε αυτή την κατηγορία.

Προκαλεί επίσης εντύπωση γιατί στο άρθρο αυτό δεν προβλέπεται τίποτε για τη δαπάνη των εκτάκτων υπαλλήλων που αυτοδίκαια θα απασχοληθούν έως την 31.12.16. Περί αυτού βέβαια το δ/τ του ΣΥΡΙΖΑ Ο.Μ. Ωραιοκάστρου ποιεί την νήσσα. Και επιπλέον αποκρύπτει το γεγονός ότι, παρ’ ό,τι ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος στην από 30.11.15 εισηγητική του έκθεση περί του θέματος προέβλεπε ότι «…η εν λόγω δαπάνη θα αντιμετωπισθεί από τις πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού και του προϋπολογισμού των λοιπών μνημονευομένων φορέων, τελικά αυτή η διάταξη δεν συμπεριλήφθηκε στην Π.Ν.Π. Επιπλέον, το δ/τ του ΣΥΡΙΖΑ Ο.Μ. Ωραιοκάστρου απέκρυψε εντέχνως την από 7/10/15 ανακοίνωση του ΑΣΕΠ προς τον δήμο Ωραιοκάστρου, όπου προβλέπεται μεταξύ άλλων ότι: «… ο φορέας σας έχει δικαίωμα ακύρωσης της εγκριθείσας ανακοίνωσης (δηλ. της πρόσληψης 63 νέων εκτάκτων υπαλλήλων), υπό την προϋπόθεση ότι το γεγονός αυτό θα πρέπει να λάβει χώρα πριν τη δημοσίευση της περίληψης της στον ημερήσιο τύπο και με την υποχρέωση της εγγραφής- εκ μέρους σας- ενημέρωση του ΑΣΕΠ, επισημαίνοντας σχετικά ότι η περίληψη της ανάρτησης δεν έχει δημοσιευθεί. Την ίδια όμως ημέρα- 7/10/15- ανακοινώθηκε στον τύπο (εφημερίδα Μακεδονία) η προκήρυξη των 63 νέων θέσεων. Οπότε δεν είχαμε κανένα απολύτως δικαίωμα και λόγο να μην προχωρήσουμε τη διαδικασία μέχρι την ολοκλήρωσή της.

Στερείται παντελούς σοβαρότητας ο υπαινιγμός στο δ/τ ΣΥΡΙΖΑ Ο.Μ. Ωραιοκάστρου ότι θα έπρεπε- βάσει του τι γράφονταν στα ΜΜΕ από 19.11.15 – να μην είχαμε προχωρήσει τη διαδικασία πρόσληψης των 63 νέων εκτάκτων υπαλλήλων. Τόσο ανεύθυνη στάση από έναν κομματικό φορέα δεν μπορούσαμε να φανταστούμε. Όταν όμως ένα πρόσωπο το οποίο είναι εξ’ ορισμού εκλεγμένο να εκπροσωπεί τα συμφέροντα των συμπολιτών του στο δημοτικό συμβούλιο αυτό ενδύεται τον κομματικό μανδύα και προσπαθεί να χαλκεύσει ενέργειες της τοπικής αυτοδιοίκησης επειδή δεν έχει την δύναμη να το πράξει ως δημοτικός σύμβουλος, τότε όλα είναι πιθανά κατ’ αυτό. Με πόση μεγάλη ευκολία προσπαθεί να αποσείσει από τις πλάτες του κυβερνώντος κόμματος τις τεράστιες ευθύνες που ανέκυψαν από την επιδερμική αντιμετώπιση ενός τόσο σημαντικού θέματος!

Εδώ θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο δήμαρχος, Αστέριος Γαβότσης σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλληλεγγύη Ανατροπή» που έγινε το απόγευμα της εορτής των Θεοφανίων, ζήτησε από αυτόν την άποψή του επί του θέματος, επικαλούμενος και την θεωρητική του κατάρτιση ως δικηγόρου. Ο τελευταίος απάντησε στον δήμαρχο ότι όντως πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα και ότι θα μεσολαβούσε προς τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος για να τον ενημερώσει ώστε στη συνέχεια αυτός να ενημερώσει τον δήμαρχο για το αποτέλεσμα της επαφής του. Έκτοτε όμως δεν υπήρξε από πλευράς του καμία επικοινωνία.


Όπως ήταν φυσικό, το θέμα απασχόλησε την ΚΕΔΕ άμεσα στο έκτακτο δ.σ. που πραγματοποιήθηκε με εισήγηση του δήμου μας την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016 στην Αλεξανδρούπολη. Πρώτο θέμα της συζήτησης υπήρξε η αντιμετώπιση του προβλήματος με τους έκτακτους υπαλλήλους. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης στην εισήγησή του ανέφερε ότι εγκλωβισμένοι στο θέμα αυτό είναι πάρα πολλοί δήμοι σε όλη την Ελλάδα. Δόθηκε η δυνατότητα στον αντιδήμαρχο Διοικητικού- Οικονομικού του δήμου Ωραιοκάστρου, Ηρακλή Τσακαλίδη, να εκθέσει ακριβώς το πρόβλημα. Ομόφωνα λοιπόν τα μέλη του δ.σ της ΚΕΔΕ με εισήγηση του κ. Πατούλη εξουσιοδότησαν τον νομικό σύμβουλο της ΚΕΔΕ, Π. Ζυγούρη να επεξεργαστεί την πρόταση του αντιδημάρχου του δήμου μας και να προωθηθεί το ζήτημα στα αρμόδια υπουργεία με σκοπό την άμεση λύση του ανακύψαντος προβλήματος. 

Συνδέθηκε με το δίκτυο φυσικού αερίου το 1ο δημοτικό σχολείο Παλαιοκάστρου


Υλοποιώντας τη δέσμευση της δημοτικής αρχής για εξοικονόμηση ενέργειας στις σχολικές μονάδες η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή προχώρησε στην ολοκλήρωση σύνδεσης του 1ου δημοτικού σχολείου Παλαιοκάστρου με το δίκτυο φυσικού αερίου, δέκα χρόνια μετά την ολοκλήρωση κατασκευής της εν λόγω σχολικής μονάδας.


«Είναι η πρώτη από μια σειρά παρόμοιων ενεργειών με απώτερο στόχο την ορθή διαχείριση πόρων και ενέργειας σε όσες σχολικές μονάδες είναι εφικτό. Πέραν του οικονομικού οφέλους, επιτυγχάνεται και απεξάρτηση από τις διαδικασίες προμήθειας καυσίμων με ό,τι αυτό συνεπάγεται» ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Ευάγγελος Χατζηαντωνίου.

Νίκες των ομάδων βόλευ του ΜΥΓΔΟΝΙΑΚΟΥ

Την Κυριακή 17/1/2016 η ομάδα γυναικών του Μυγδονιακού επικράτησε στον εκτός έδρας αγώνα επί του Ολύμπου Ελευθερίου Κορδελιού με 0-3 σετ, και έκανε το 10Χ10 χωρίς καμία βαθμολογική απώλεια και έχοντας χάσει μόλις 2 σετ σε όλο το πρωτάθλημα. Η ομάδα του Μυγδονιακού βρέθηκε μακριά από τον καλό της εαυτό και δυσκολεύτηκε να πάρει τα δύο πρώτα σετ (21-25, 22-25). Ωστόσο στο 3ο σετ μπήκε πιο σοβαρή και το κέρδισε εύκολα με 8-25. Αυτό το παιχνίδι έδειξε στην ομάδα ότι όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με την απαιτούμενη σοβαρότητα για να πετύχει ο Μυγδονιακός τον στόχο του, που δεν είναι άλλος από την άνοδο του στην Β΄ Εθνική.
 Η σύνθεση της ομάδος του ΜΥΓΔΟΝΙΑΚΟΥ ήταν : (Άντζυ Τρύψια) Τσιτσιπλάμη Ελένη, Μποσταντζόγλου Ελένη, Βεργή Γωγώ, Μανιάτη Αγγελική, Πατέλη Λίτσα, Νίκα Κων/να, Ξανθοπούλου Μαρτίνα (λ), Χατζησακούλα Χριστίνα,  Λάκη Ειρήνη, Σαμαλέκη Κατερίνα, Λάκη Μαρία, Γιάμπαστου Χριστίνα.

----------------------------------------------------------------------


Τέλειωσαν με ψηλά το κεφάλι τις υποχρεώσεις τους για την φετινή χρονιά οι Κορασίδες του Μυγδονιακού, αφού κέρδισαν στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου με 3-2 τον Αριστοτέλη Επανομής ο οποίος τερμάτισε πρώτος. Ο Μυγδονιακός τερμάτισε τρίτος στον όμιλο, με έναν βαθμό λιγότερο από τη 2
η ΧΑΝΘ χάνοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση στις λεπτομέρειες. Με την νίκη αυτή οι  Κορασίδες κλείνουν μια απόλυτα επιτυχημένη χρονιά αφού βρέθηκαν στις 16 καλύτερες ομάδες της ΕΠΕΣΘ. Αυτή είναι μια άλλη απόδειξη της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται στην ομάδα του Μυγδονιακού, αφού ήταν η μοναδική ομάδα του δήμου Ωραιοκάστρου που συνέχισε στην Γ΄ φάση του πρωταθλήματος της ΕΠΕΣΘ.

            Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τον κόσμο και την διοίκηση του Μυγδονιακού στην προπονήτρια κα ΑΝΤΖΥ ΤΡΥΨΙΑ και στις αθλήτριες: ΝΙΚΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, ΧΑΤΖΗΣΑΚΟΥΛΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΠΟΥΛΑ, ΣΤΑΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΓΟΥΝΙΩΤΗ ΤΟΝΙΑ, ΓΑΖΕΤΗ ΜΑΡΙΑ, ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΧΑΤΖΗΑΣΤΕΡΙΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΓΙΑΜΠΑΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΜΑΔΕΣΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΧΑΤΖΗΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΜΠΑΡΕΚΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΑΡΚΟ ΑΝΤΡΙΑΝΑ, ΤΡΑΚΑ ΕΦΗ, με την ευχή ότι του χρόνου θα ανέβουνε ένα σκαλοπάτι παραπάνω.

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Δήλωση δημάρχου Ωραιοκάστρου, Αστέριου Γαβότση

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης προέβη στην παρακάτω δήλωση με αφορμή την πρωινή ταλαιπωρία των συμπολιτών του: 
«Ζητώ συγνώμη από τους συμπολίτες μου για την πρωινή ταλαιπωρία που υπέστησαν λόγω των καιρικών συνθηκών. Αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη έως ότου η προκαταρκτική εξέταση, που διέταξα, δείξει τους υπευθύνους προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει», ανέφερε ο κ. Γαβότσης.






Ωραιόκαστρο: ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
και παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016.

Ωραιόκαστρο: Σημεία που υπάρχει αλάτι,σε περίπτωση ανάγκης

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Η αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας
του δήμου Ωραιοκάστρου 
Οι δημότες και οι καταστηματάρχες της δημοτικής ενότητας Ωραιοκάστρου θα μπορούν να προμηθεύονται αλάτι καθ' όλο το 24ωρο από την αποθήκη, που βρίσκεται απέναντι από το Κ.Α..Π.Η. Παλαιοκάστρου.
Οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες της δημοτικής ενότητας ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ θα μπορούν να προμηθεύονται αλάτι καθ' όλο το 24ωρο από την αποθήκη του ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ επικοινωνώντας με τον Πρόεδρο κ. Τερζή Χρήστο στα τηλ.:2310787539 & 6973512554. 
Οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες της δημοτικής ενότητας ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ θα μπορούν να προμηθεύονται αλάτι καθ' όλο το 24ωρο από την κοινότητα του ΔΡΥΜΟΥ επικοινωνώντας με τον κ. ΔΙΑΜΕΛΑ ΣΑΚΗ στο τηλ. 6988092020
Σε κάθε άλλη περίπτωση έκτακτης ανάγκης οι δημότες όλου του διευρυμένου δήμου θα επικοινωνούν με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας στα τηλ. 6944292979, 6986546760 και τον υπεύθυνο του γραφείου πολιτικής προστασίας κ. ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΔΗ ΦΑΝΗ στα τηλ. 6947010447, 6984474860 και στα τηλέφωνα των προέδρων τοπικών κοινοτήτων και ενοτήτων: 
ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΚΟΥΦΟΥΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ: 6909111900
ΔΡΥΜΟΥ - ΠΑΤΣΑΛΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ: 6981076100
ΛΗΤΗΣ - ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ: 6977376601
ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ - ΓΚΑΤΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ: 6947156872 6942461188
ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ - ΤΕΡΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ: 6973512554
ΜΕΣΑΙΟΥ - ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ: 6973808467
Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - ΓΙΑΪΛΑΤΖΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: 6972071384
ΝΕΟΧΩΡΟΥΔΑΣ - ΖΕΓΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ: 6973008582

Ωραιόκαστρο: ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016


Σας ενημερώνουμε ότι οι παιδικοί σταθμοί της Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω. στο Ωραιόκαστρο και στο Μελισσόχωρι, δε θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ωραιόκαστρο: ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016


Σας ενημερώνουμε ότι τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας
εκπαίδευσης, θα παραμείνουν κλειστά, τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016,
λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

ΣΥΡΙΖΑ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ: Δελτίο Τύπου αναφορικά με τους συμβασιούχους 8μηνίτες του Δήμου Ωραιοκάστρου


ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Δελτίο τύπου
Προ ολίγων ημερών, ο αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Τσακαλίδης, με συνέντευξη
του στο πρακτορείο FM 104,9 του ΑΠΕ-ΜΠΕ (που αναδημοσιεύθηκε από την
ιστοσελίδα politesoraiokastrou.gr), αναφέρθηκε στην πρόσληψη 63 νέων
υπαλλήλων 8μηνης διάρκειας αλλά και στην παράταση της σύμβασης των
προηγουμένων 54 υπαλλήλων για την καθαριότητα. Ο κ. Τσακαλίδης αποπειράθηκε
ανεπιτυχώς να απαλλάξει από τις βαριές ευθύνες της τη δημοτική αρχή και τον κ.
Γαβότση προσωπικά και να τις μεταθέσει ταυτόχρονα στη κυβέρνηση. Για την ορθή
ενημέρωση των πολιτών του Ωραιοκάστρου, αλλά και για την αποκατάσταση της
αλήθειας, πληροφορούμε τους δημότες τα παρακάτω.
Συγκεκριμένα τα γεγονότα έχουν ως εξής:

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συλλόγου Κρητών Ωραιοκάστρου «Ερωτόκριτος», 6/2/2016


Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Επενδύσεις : H Mεγάλη Πρόκληση ! Του Παναγιώτη Δ. Κοϊτσίδη*

Η μεγάλη πτώση των ιδιωτικών επενδύσεων αποτελεί πλέον τη θεμελιώδη παθογένεια της ελληνικής οικονομίας. Η αποεπένδυση συνιστά μόνιμο χαρακτηριστικό της δομής του ελληνικού ακαθάριστου εγχωρίου προϊόντος.
Ποιος όμως είναι ο προσδιοριστικός παράγοντας αυτής της αρνητικής εξελίξεως, δεδομένου ότι τα τελευταία έτη παρατηρείται σημαντική βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, λόγω της πτώσης του κόστους εργασίας και γενικότερα των αξιών;
Οι δυσχέρειες στην εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής επιβάρυναν επί μακρόν το επιχειρηματικό κλίμα. Η επάνοδος του κλίματος ακραίας αβεβαιότητας και της ανησυχίας στο πρώτο 9μηνο του 2015, όπως προκύπτει και από την κατάρρευση του δείκτη επιχειρηματικού κλίματος, είχε ως αποτέλεσμα την ραγδαία μείωση των επενδύσεων.
Οι επενδυτικές πρωτοβουλίες, ιδίως στο πεδίο των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, πρέπει να αποτελέσουν το βασικό  εργαλείο για το σχεδιασμό  της οικονομικής πολιτικής στα επόμενα χρόνια.
Οι βασικές προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση αλλά και το σύνολο του πολιτικού συστήματος στα άμεσο μέλλον περιορίζονται σε τρείς άξονες:

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

H κοπή βασιλόπιτας της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Φύλων Ωραιοκάστρου,

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΦΥΛΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ωραιόκαστρο 15-1-2016

Σε εγκάρδιο και φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η κοπή βασιλόπιτας της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Φύλων Ωραιοκάστρου, την Παρασκευή 15/1/2016. Το φλουρί βρέθηκε στο κομμάτι της Προέδρου η οποία ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά, ευχαρίστησε τα μέλη του Δ.Σ. για την άψογη συνεργασία τους και δεσμεύτηκε ότι το έργο και οι δράσεις της Επιτροπής θα συνεχιστούν ακόμη πιο δυναμικά.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ανταλλάχθηκαν ευχές, απόψεις και ιδέες για τον καινούριο χρόνο.
Η Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. εύχονται σε όλες τις συμπολίτισσές μας και σε όλους τους συμπολίτες μας
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!
Για το Δ.Σ
Η Πρόεδρος
Γεράκη Βικτώρια

ΔΥΟ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΛΕΞΕΙΣ-ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΘΥΜΟΣ-. Του Ηλία Καραγκουνίδη

Σαν χώρα ανακυκλωνόμαστε συνεχώς σε συζητήσεις και κουβέντες χωρίς όμως ν’ αγγίζουμε την ουσία.
Κανείς δεν δικαιούται να μιλάει για ανευθυνότητα του πολιτικού συστήματος σήμερα, αν ο ίδιος δεν κάνει αυτοκριτική για το χθες, αν ο ίδιος δεν συντηρούσε αυτό το σάπιο κατεστημένο και πως ασκούσε τον θεσμικό του ρόλο.
Έχει παρατηρηθεί ότι όταν ένα πολιτικό σύστημα καταρρέει , οι κατέχοντες την εξουσία όποιοι και αν είναι αυτοί, έχουν την τάση να αποκόπτονται από την πραγματικότητα.
Ο λαός έδειξε μεγάλη ωριμότητα και αντοχή τα πέντε χρόνια της μεγάλης κρίσης. Αυτό όμως που δεν αντέχει είναι η αδυναμία των πολιτικών, που μας κυβέρνησαν και μας κυβερνούν, να μας πουν μια συγνώμη.
Το πνεύμα συναινέσεως δεν φαίνεται ότι δημιουργεί δυναμική που να εγγυάται τη ριζοσπαστική ανανέωση του πολιτικού συστήματος.
Σε περιόδους οικονομικής υφέσεως και συνολικής κατάθλιψης, ισχύει η αρχή της αιωνίου επιστροφής σε σχήματα και πρακτικές που κάποιοι θεωρούσαν ότι ανήκουν οριστικά στο παρελθόν.
Το ερώτημα είναι, αν οι δημοσιονομικοί στόχοι της Ελλάδας μπορούν να επιτευχθούν μόνο με την ανάπτυξη και όχι με τη συρρίκνωσή της και αν πρέπει οι συντάξεις να μειωθούν για 12η φορά.
Η Ελλάδα αντίθετα με τις άλλες καταχρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης, έφτασε στα πρόθυρα της οικονομικής καταστροφής και της διεθνούς διαπόμπευσης .Η καθημερινή αλαζονεία και πολιτική αντιπαράθεση των κομμάτων, η μετάθεση ευθυνών, δημιουργούν ντροπή και θυμό. Αυτά είναι τα συναισθήματα που προκαλούν στους Έλληνες όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας τα τελευταία πέντε χρόνια.
ΗΛΙΑΣ Π. ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΙΔΗΣ


Τέσσερα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ

Μετά τις 20 Ιανουαρίου, το αργότερο μέχρι το τέλος του μήνα, θα «βγουν» οι επίσημες προσκλήσεις για τέσσερα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-2020. Πρόκειται για τα προγράμματα για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, την ενίσχυση Τουριστικών Επιχειρήσεων, την αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων και την ενίσχυση πτυχιούχων τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι προδημοσιεύσεις των οποίων έχουν αναρτηθεί από τα μέσα Οκτωβρίου.
Με βάση τον σχεδιασμό, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους από το τέλος Φεβρουαρίου, ενώ τα δικαιολογητικά θα πρέπει τα καταθέτουν ηλεκτρονικά μετά την έγκριση της αίτησής τους.
Ποια είναι τα τέσσερα προγράμματα
  1. Αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων: Στόχος είναι να ενισχυθούν 1.600 έως 1.800 επιχειρήσεις και να δημιουργηθούν 1.500 νέες θέσεις εργασίας. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 130 εκατ. ευρώ.
  2. Ενίσχυση πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης: Ο προϋπολογισμός δημόσιας δαπάνης της συγκεκριμένης δράσης ανέρχεται σε 50 εκατ. ευρώ. Στόχος είναι η ενίσχυση 2.200 πτυχιούχων και η δημιουργία 500 νέων θέσεων εργασίας.
  3. Ενίσχυση Τουριστικών Επιχειρήσεων: Περί τις 600 με 700 υφιστάμενες επιχειρήσεις αναμένεται να ωφεληθούν από το συγκεκριμένο πρόγραμμα που είναι συνολικού προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ.
  4. Δημιουργία νεοφυών επιχειρήσεων: Η συγκεκριμένη δράση στοχεύει στην ενίσχυση έως και 2.500 νέων επιχειρήσεων με έμφαση σε καινοτόμα σχέδια και στη δημιουργία 4.500 νέων θέσεων εργασίας. Το πρόγραμμα είναι προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ ενώ οι επενδυτικές προτάσεις που θα υποβληθούν θα έχουν επιχορηγούμενο προϋπολογισμό έως 60.000 ευρώ.
aftodioikisi.gr

Δημοσκόπηση ΣΟΚ! Καταρρέι ο ΣΥΡΙΖΑ – Ποιοι μένουν εκτός Βουλής!

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Meyron Analysis, που δημοσιεύεται το Σάββατο στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», η ΝΔ εμφανίζεται να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 3,7 ποσοστιαίων μονάδων στην πρόθεση ψήφου.

Δείτε την δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύεται στα Παραπολιτικά του Σαββάτου.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 23,6% και ο ΣΥΡΙΖΑ 19,9%.
Ακολουθούν: Χρυσή Αυγή με 4,6%, Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,1%, ΚΚΕ με 4,6%, Ποτάμι με 2,2%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,1%, Ένωση Κεντρώων με 2,7%, Λαϊκή Ενότητα με 2,3%.
Άλλο απαντά το 2,4% και Άκυρο/Λευκό το 7,6%
Ποσοστό 14,4% απαντά πως δεν θα ψηφίσει, οι αναποφάσιστοι είναι στο 7,1%, ενώ δεν απαντά το 2,4%.

Στην πρώην χωματερή του Δρυμού ο καθαρισμός και η εκστρατεία δεντροφύτευσης

Εκστρατεία εθελοντικής δεντροφύτευσης με στόχο την περιβαλλοντική και αισθητική αναβάθμιση του Δρυμού, διοργάνωσε ο δήμος Ωραιοκάστρου με πρωτοβουλία του δημάρχου Αστέριου Γαβότση και του αντιδημάρχου Μυγδονίας και Τεχνικών Έργων Ευάγγελου Καραστεργίου, στην χωματερή που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια κοντά σε οικισμούς του Δρυμού, και το realoraiokastro είχε αναφερθεί σε πρηγούμενο ρεπορτάζ.
Στην εκστρατεία αυτή της δεντροφύτευσης πρωταγωνιστές ήταν οι μαθητές του Γυμνασίου του Δρυμού, όπου και φύτεψαν δέντρα σε όλη την συγκεκριμένη περιοχή, παρουσία των καθηγητών τους , του αντιδημάρχου Ευάγγελου Καραστεργίου, της δημοτικής συμβούλου Χριστίνα Βαμβάκη και του τοπικού συμβούλου Σάκη Κατσίκα.
Η προστασία του περβάλλοντος αποτελεί καθήκoν όλων μας και επιτάσσει την ενεργεί συμμετοχή των συμπολιτών μας.Τέτοιες κινήσεις εθελοντισμού κοινωνικής προσφοράς, με την συμμετοχή όλων μας, είναι η βασική προυπόθεση για την εξασφάλιση καλύτερης ποιότητας ζώής, Σ αυτό πρέπει να συμβάλει και η διοίκηση του δήμου αποφασιστικά και αυτές οι ενέργειες θα πρέπει να συνεχιστούν και στο μέλλον.

Η υγειονομική βόμβα που υπήρχε δίπλα σε οικισμούς του Δρυμού

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣε απόσταση αναπνοής από τους τελευταίους οικισμούς του Δρυμού και με μεγάλους κινδύνους για την δημόσια υγεία, υπήρχε μια παράνομη και ανεξέλεγτη χωματερή σε δημόσιο χώρο. Σκουπίδια, ρόδες, παλιά έπιπλα, στρώματα και ότι δεν μπορεί να φανταστεί κανείς, συνέθεταν μια αποκρουστική εικόνα σε ένα απέραντο σκουπιδαριό. Ευθύνη για όλο αυτό το θέαμα σίγουρα έχουν και όσοι νομίζουν ότι ο χώρος έξω από την αυλή του σπιτιού τους είναι γι αυτούς ένας σκουπιδότοπος. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι χαρακτηριστικές για την υγειονομική βόμβα που υπήρχε εκεί.

ΟΡΑΤΟΡΙΟ "ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ", μουσική εκδήλωση στο Παλαιόκαστρο. Σάββατο 23/1/2016


Λίγα λόγια για τα πρόσωπα και τους συντελεστές του έργου από τον Γ. Τομπάζη

Το ορατόριο είναι μεγάλης κλίμακας λυρική μουσική σύνθεση για ορχήστρα,σόλο φωνές και χορωδία. Η δομή είναι πανομοιότυπη με αυτή της όπερας αλλά διαφέρει στο ότι δεν περιέχει καθόλου σκηνική δράση. Στην πλειονότητά τους τα ορατόρια χαρακτηρίζονται από μια θεματολογία βασισμένη σε βιβλικές αναφορές και είναι κατά βάση ένα είδος θρησκευτικής μουσικής.
Το ορατόριο που θα παρακολουθήσετε το Σάββατο στις 23 Ιανουαρίου και ώρα 19:30 στο κτίριο «Παύλος Μελάς»,είναι ένα έργο που χωρίζεται σε 4 πράξεις. Κάθε πράξη συνοδεύεται από έναν αφηγητή, ο οποίος μας παρασύρει με την παρουσία του πιάνου και των υπόλοιπων οργάνων σε άλλες εποχές.Εξαιρετικές γυναικείες φωνές, σε συνεργασία με την επιβλητική φωνή του αφηγητή, θα προσπαθήσουν να ξαναζωντανέψουν το μαρμαρωμένο βασιλιά.Το συγκεκριμένο έργο είναι , κατά την προσωπική μου άποψη, ένα σπουδαίο βυζαντινό ακρόαμα με δυτική εναρμόνιση, μια συγκλονιστική μέθεξη!

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Ι.Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ


Χριστουγεννιάτικες γιορτές Παιδικών Σταθμών (ΔΗ.Κ.Ε.Ω.)

Παραμονές Χριστουγέννων πραγματοποιήθηκαν τρεις υπέροχες παραστάσεις με σκηνοθέτες το εκπαιδευτικό προσωπικό των Παιδικών Σταθμών και ηθοποιούς τους μικρούς μαθητές.

Πρωταγωνιστές των γιορτών ο Αϊ Βασίλης, τα αστεράκια, οι νεράιδες, οι χιονούλες, τα ξωτικά, οι καλικάτζαροι, οι μάγοι….

Στο τέλος κάθε γιορτής ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΩ, Ηλίας Ζιακούλης δώρισε στα παιδιά από ένα Χριστουγεννιάτικο βιβλίο.




Η κοπή της βασιλόπιτας της Ε.Π.Ω.Φ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τη συμμετοχή των φίλων ,μελών και χορευτών της Ε.Π.Ω.Φ. ,πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας την Κυριακή 10 Ιανουαρίου στη μεγάλη αίθουσα του πολυχώρου ‘ROSE GARDEN' ‘.

Με την ευλογία τoυ πατέρα Κοντάκη Εμμανουήλ ,πήραμε ευχές για το νέο έτος, έχοντας την ευκαιρία να τιμήσουμε δυο μέλη της Ε.Π.Ω.Φ., τα οποία έχουν προσφέρει και συνεχίζουν να προσφέρουν στο σύλλογο μας ,τον κ. Γεώργιο Κωνσταντινίδη και τον κ.Σάββα Ιωαννίδη .

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητά να μπουν δίδακτρα στα δημόσια σχολεία!

Δίδακτρα στα δημόσια σχολεία, που θα φτάνουν τα 600 ευρώ το χρόνο για κάθε παιδί(!), προτείνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Τριανταφυλλίδης.

Με άρθρο του στην «Αυγή», ο κ. Τριανταφυλλίδης προτείνει να πληρώνει 60 ευρώ το μήνα κάθε παιδί! Τα δίδακτρα θα διατεθούν για τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των σχολείων και των εκπαιδευτικών ώστε όπως λέει οι μαθητές να διδάσκονται όσα χρειάζονται εντός του σχολείου και να μην καταφεύγουν στα φροντιστήρια.

«Τα ωρολόγια προγράμματα του σχολείου διευρύνονται στις 40 διδακτικές ώρες (5 μέρες Χ 8 ώρες για τους μαθητές) και οι εκπαιδευτικοί που τα υλοποιούν, χωρίς καμία αύξηση του ωραρίου τους, θα έχουν πλεονάζουσες αποδοχές από τη συνδρομή του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων μέσα από μια διαδικασία δίκαιης - αναλογικής επιβάρυνσης με βάση τη φορολογική τους δήλωση», γράφει χαρακτηριστικά και συνεχίζει: «Για παράδειγμα, κάθε τμήμα των 25 μαθητών Χ 60 ευρώ τον μήνα κατά μέσο όρο (από 0 ευρώ για την άνεργη - άπορη οικογένεια μέχρι 120 ευρώ για την εύπορη οικογένεια) αποδίδει 15.000 ευρώ τον χρόνο. Επιβάρυνση για κάθε μαθητή /οικογένεια η μέση καταβολή των 60 ευρώ Χ 10 μήνες = 600 ευρώ τον χρόνο.

Το επίμαχο απόσπασμα που δημοσιεύθηκε στην «Αυγή» το Σάββατο αναφέρει: