Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Σκάνδαλο με Νοτοπούλου: Πώς από "καθαρίστρια" την έκαναν διευθύντρια στο γραφείο Τσίπρα

Αυτοί που κατηγορούσαν τους προηγούμενους για ρουσφέτια και κατασπατάληση των χρημάτων των δημοτών θα μας εξηγήσουν, αν εργάστηκε στην αποκομιδή σκουπιδιών η δεσποινίς; Πληρώθηκε; Για....
ποιές υπηρεσίες; Μπορεί με τέτοια άνεση, ένας Δήμος να προσλαμβάνει δήθεν ως "καθαρίστρια" μια δημότισσα και στη συνέχεια να εξαφανίζεται; Με ποια μόρια πέρασε η δεσποινίς Νοτοπούλου όταν μετρούν τα μόρια πολυτεκνίας και το εισόδημα και για να μπεις ως "σκουπιδιάρης" στο Δήμο Θεσσαλονίκης, πρέπει να έχεις .....15 παιδιά και πάνω;
Θα μας εξηγήσετε κ.Δήμαρχε;
Τι θα γίνει μ΄αυτή την αναξιοκρατία, το ρουσφέτι, το πελατειακό κράτος και το βόλεμα ημετέρων, με πλαστές βαθμολογίες, πλαστά μόρια και εικονικές παρουσίες ;

Κι όλοι αυτοί, δείχνουν το δάχτυλο στην κοινωνία και κάνουν και μαθήματα ηθικής !
Και το σημαντικότερο ερώτημα προς την ίδια: Καλά ρε καλή μου, πώς δέχεσαι εσύ την ώρα που γράφεις βαθυστόχαστα κείμενα για την ανάγκη να "αλλάξει σελίδα η χώρα", να διορίζεσαι εικονικά στην αποκομιδή σκουπιδιών για να πάρεις 1 χιλιάρικο;
Δεν αισθάνεσαι την ανάγκη να δώσεις απαντήσεις στους συντρόφους σου;


Ως καθαρίστρια του Δήμου Θεσσαλονίκης είχε προσληφθεί επί δύο μήνες, από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο του 2012, όταν και πάλι ήταν δήμαρχος ο Γιάννης Μπουτάρης, η διευθύντρια σήμερα του γραφείου του Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη Κατερίνα Νοτοπούλου.

Όπως περιγράφεται στην σύμβαση πρόσληψής της Νοτοπούλου «κύρια υποχρέωση της αντισυμβαλλομένης είναι η αποκομιδή των απορριμμάτων ή το σάρωμα των οδών, πλατειών και κοινόχρηστων χώρων της πόλης, σύμφωνα με τις υποδείξεις του αρμόδιου επόπτη, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα υλικά και εργαλεία».

Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν συνεργάτης του βουλευτή του σήμερα Τριαντάφυλλου Μηταφίδη και εκπρόσωπος τύπου του ως υποψήφιου δημάρχου το 2010 στη Θεσσαλονίκη.

Και μπορεί η δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» να μην πήγε καλά και να αναδείχθηκε πέμπτη, αλλά δύο χρόνια αργότερα έγινε η πρόσληψη της Νοτοπούλου ως καθαρίστρια από τον επικεφαλής του Δήμου (και άλλης δημοτικής παράταξης) Γιάννη Μπουτάρη.

Όπως αναφέρει εφημερίδα "Παραπολιτικά" για τον ίδιο ζήτημα «οι κακές γλώσσες στην πόλη του Θερμαϊκού λένε ότι η πρόσληψή της Νοτοπούλου αποτέλεσε ουσιαστικά ένα μικρό “ρουσφέτι” από τον Γιάννη Μπουτάρη στον συνδυασμό της αντιπολίτευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης υπό τον Τριαντάφυλλο Μηταφίδη».


Γλυκερία Καλφακάκου : "Μα γιατί χτυπάνε τη Νοτοπούλου;"

Διαμαρτυρήθηκε πριν από λίγο στο δημοτικό συμβούλιο η επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, για την αποκάλυψη της σύμβασης πρόσληψης της Κατερίνας Νοτοπούλου στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Η φρασεολογία βεβαίως ήταν αστεία, την....
αντιπαρερχόμεθα γιατί αυτό το ...έργο το ΄χουμε δει καμιά πεντακοσαριά φορές, όσες δηλαδή πιάσαμε ένα δημόσιο πρόσωπο με τη γίδα στην πλάτη.
Είπε για δημοσιογραφική αλητεία, λασπολόγους κι άλλες τρίχες, που τις ακούσαμε χιλιάδες φορές. Χρησιμοποίησε το τέχνασμα που δεν περνάει πλέον, δηλαδή τη στρεψοδικία, δηλαδή ενώ έχουμε μια πολύ συγκεκριμένη αποκάλυψη, στην απάντησή του ο καταγγελόμενος να προσθέτει χαρακτηρισμούς που ο καταγγέλων ΔΕΝ χρησιμοποίησε,  ώστε να προσδώσει σοβαρότητα στην απάντησή του, δηλαδή πιό απλά, η κ.Καλφακάκου, είπε ότι "τη χτυπούν επειδή είναι γυναίκα, είναι σεξιστές, δεν κάνουν κριτική για το έργο του γραφείου του πρωθυπουργού, αλλά προσωπικές επιθέσεις...." και τέτοιες παρόμοιες τρίχες, που χρησιμοποιούν όλοι, όταν συλλαμβάνονται με τη γίδα στην πλάτη. Φυσικά και δεν μας απασχολεί η προσωπική ζωή της κοπέλας.

Λοιπόν κυρία Καλφακάκου,

1) σεβόμαστε απόλυτα την προσωπικότητα και το ήθος της Κατερίνας και της οικογένειάς της, που η προσφορά της είναι γνωστή. Και το παιδί αυτό και η οικογένειά του, είναι ε-ξ-α-ι-ρ-ε-τ-ι-κ-ο-ί άνθρωποι. Γνωριζόμαστε όλοι, λίγο πολύ στη Θεσσαλονίκη. Και καταλαβαίνουμε πάρα πολύ καλά, ότι πιέζεται ψυχολογικά αυτές τις μέρες, με τόση δημοσιότητα, κάτι που είναι άδικο για ένα νέο παιδί. Όμως το νέο αυτό παιδί, διάλεξε τον εύκολο δρόμο του "βολέματος" την ώρα που κατήγγειλε το σύστημα.

2) Ναι, όντως ήταν χυδαίο το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, για την Μαρία και το pole dancing.
Όμως, είναι πάγια τακτική της σκανδαλοθηρικής αυτής εφημερίδας, να μεταχειρίζεται τις γυναίκες που είναι για κάποιο λόγο στην επικαιρότητα, με αυτόν τον τρόπο. Η εφημερίδα δεν έχει ηθικές αναστολές, θέλει να πουλήσει, ο κόσμος θέλει αχόρταγα να διαβάζει τα προσωπικά των επώνυμων, η ομορφιά πουλάει και ...είναι η χιλιοστή φορά, που μια κοπέλα που έρχεται στη δημοσιότητα, βλέπει προσωπικές της φωτογραφίες στο Π.Θ.
Η πρώτη δουλειά που κάνουν οι συντάκτες της εφημερίδας -και κάθε εφημερίδας και site- όταν δουν ότι "κάτι παίζει" με μια όμορφη κοπέλα, που αναμειγνύεται με την πολιτική, είναι ψάξουν το facebook της κοπέλας, για να αλιεύσουν σέξυ πόζες. Το Α και το Ω της σημερινής δημοσιογραφίας, όπου ο δημοσιογράφος πρέπει να πουλάει (πρέπει!) είναι η σέξυ φωτογραφία. Αυτή κινεί τη δημοσιογραφία, αυτή είναι ο κράχτης, αυτή πουλάει.
Ανήθικο; Ναι, αλλά πραγματικότητα.
Γελοίο; Ναι, αλλά πραγματικότητα.
Αισχρό; Ναι, αλλά πραγματικότητα.
(Ας αφήσουμε τις ευθύνες που έχουν τα ίδια τα "θύματα", με την εμμονή που έχουν να δημοσιεύουν ΑΥΤΟΒΟΥΛΩΣ προσωπικές τους φωτογραφίες στο facebook. Να επισημάνουμε μόνο τούτο: πόσο υπεύθυνο μπορεί να είναι ένα δημόσιο πρόσωπο, όταν δεν μπορεί να νικήσει το πάθος του για δημοσίευση προσωπικών φωτογραφιών; (ηθικό δίδαγμα: κορίτσια ΜΗΝ δημοσιεύετε σέξυ πόζες στο facebook, θα το βρείτε μπροστά σας!))

To ερώτημα εδώ είναι απλό: Γιατί τόσα χρόνια ΕΣΕΙΣ απολαμβάνατε παρόμοια δημοσιεύματα του Πρώτου Θέματος, επειδή αφορούσαν κοπέλες - τέκνα πολιτικών σας αντιπάλων, ή πιο ωμά, γιατί την καταβρίσκατε με το διασυρμό μιας όμορφης νεοδημοκράτισσας; Προσωπικά, έχω κρατήσει -για μάθημα δημοσιογραφίας- έναν ολόκληρο σκληρό δίσκο, με άρθρα, αναρτήσεις στο facebook (δικών σας!) και ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ σεξιστικά σχόλια για την Ανθή Σαλαγκούδη. Το απολαμβάνατε το διαδικτυακό ξέσκισμα της Ανθής, όπως και του Ζαχόπουλου. Δεν βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ τότε να καταγγείλει το Π.Θ. για το σεξιστικό χυδαίο πρωτοσέλιδό του! Αντίθετα, αγοράζατε οι λίγοι τότε συριζαίοι της Θεσσαλονίκης, το Πρώτο Θέμα και το ανοίγατε επιδεικτικά στο διπλανό μου τραπέζι στο Ντορέ και τη Ζώγια !
3) Αναρωτηθήκατε στο δ.σ. "μα πού βρήκαν τη σύμβαση που υπέγραψε με τον Μπουτάρη";
Ε, δεν μας την έδωσε ο Μπουτάρης κ.Καλφακάκου, στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ τη βρήκαμε, είναι τόσο απλό ! "AΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ" λέει, δεν το βλέπετε;
ΕΔΩ: https://diavgeia.gov.gr/doc/
Ας είναι καλά ο Ραγκούσης, που έφτιαξε το σημαντικότερο νομοθέτημα όλων των εποχών στην Ελλάδα, για να παίρνει χαμπάρι ο πολίτης, πώς εξαργυρώνουν όλοι τη "διάθεσή τους να ασχοληθούν με τα κοινά" με μια θεσούλα στο δημόσιο.

4) Το θέμα με τις συμπαθέστατεςγλυκύτατες και αξιοπρεπέστατες αδερφές Νοτοπούλου είναι πολύ συγκεκριμένο και απλό:

και οι δύο, κέρδισαν θέσεις στο δημόσιο, χωρίς διαγωνισμό, χωρίς αξιοκρατικές διαδικασίες, χωρίς ανταγωνισμό, επειδή απλά "είναι του κόμματος", την ώρα που χιλιάδες , ομοίως καλά, όμορφα και πανέξυπνα παιδιά, με διδακτορικά, ικετεύουν για μια θέση ..."κούριερ" ή "σεκιουριτά" ή "τυλιχτή πιτόγυρων" και λιώνουν σόλες αφήνοντας χιλιάδες βιογραφικά, από γραφείο σε γραφείο, από μαγαζί σε μαγαζί.


Η Μαρία προσελήφθη στο κρατικό θέατρο, σε μια κακοπληρωμένη έστω δουλειά (και ποιά δεν θα την ήθελε όμως;) και η Κατερίνα στο δήμο Θεσσαλονίκης ως "καθαρίστρια", ενώ ήταν ..άγαμη, την ώρα που χιλιάδες πολύτεκνοι, παλεύουν επί δεκαετίες να μπουν στην καθαριότητα και δεν τους φτάνουν τα μόρια !
Αντί λοιπόν να πετάτε την μπάλα στην κερκίδα και να αναρωτιέστε πού βρήκαμε τη σύμβαση (!!!), πρέπει (υποχρεούστε, δεν είναι στη διακριτική σας ευχέρεια, αφού πρόκειται για δημόσιο χρήμα), να απαντήσετε, σε μια πολύ απλή ερώτηση: 
εργάστηκε δύο μήνες στην καθαριότητα του δήμου Θεσσαλονίκης, ΝΑΙ ή ΟΧΙ ;

Πηγή: makpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.