Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Πώς και πότε θα στολιστεί φέτος το Ωραιόκαστρο και η τοπική αγορά του για τις γιορτές;




   Λαμπρό αστέρι που θα οδηγεί τους δημότες στη τοπική αγορά θα ανάψει φέτος στο δήμο Ωραιοκάστρου αναρωτιούνται οι επαγγελματίες.
  Ο όμορφος εορταστικός διάκοσμος, όμορφα ανάβει πριν από τις γιορτές σε όλους σχεδόν τους δήμους. Εάν πάρουμε για παράδειγμα τον κοντινό μας δήμο Θεσσαλονίκης, όπως συζητήσαμε με τον πρόεδρο του επαγγελματικού Επιμελητηρίου κο Ζορπίδη, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στο Ωραιόκαστρο, από τον Σεπτέμβριο ασχολήθηκαν με το θέμα του εορταστικού στολισμού της πόλης. Συγκεκριμένα η πρόταση στολισμού διαμορφώθηκε σε συνεργασία του Δήμου, του Εμπορικού συλλόγου, των Επιμελητηρίων και των άλλων φορέων της πόλης και κατατέθηκε στις 10 Οκτωβρίου στο δημοτικό συμβούλιο, όπου και ψηφίστηκε.

  Η προμήθεια των ειδών σημαιοστολισμού και φωταγωγήσεων, έγινε με τη διενέργεια δημόσιου ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού κι όλα έγιναν νόμιμα και με την κοινή λογική, ώστε η πόλη να είναι στολισμένη πριν από την έλευση των γιορτών.
   Το σχέδιο στολισμού έγινε με τη συμβολή καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και περιλαμβάνει νέες κατασκευές και εγκαταστάσεις φωτεινού διακόσμου, για δρόμους και πλατείες και άλλα κεντρικά σημεία της πόλης. Έρχεται και «κουμπώνει» με τον περσινό στολισμό και ενσωματώνει κάποια νέα είδη που θα στηθούν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στις γειτονιές. Ο καινούριος δηλαδή εορταστικός διάκοσμος προστίθεται στον παλιό.
   Η συνολική δαπάνη για τον διαγωνισμό ανέρχεται σε περίπου 246.000 ευρώ. Και τώρα το εύλογο ερώτημα. Τι από όλα αυτά έγινε στο δήμο Ωραιοκάστρου, από τη διοίκηση του και τη διοίκηση του εμπορικού συλλόγου, κλεισμένοι στα γραφεία τους;
   Ο Δήμος μόλις στην τελευταία του συνεδρίαση στις 21 Νοεμβρίου, ασχολήθηκε με το θέμα και ψήφισε μια πίστωση περίπου 12.000 ευρώ για τη διοργάνωση της εκδήλωσης «ΑΓΓΕΛΩΝ ΕΛΕΥΣΙΣ 2016» κι αυτό ήταν ξεμπερδέψανε. Ευτυχώς που υπάρχουν και πρωτοβουλίες άλλων συλλόγων, όπως του Πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρούδας που με τις δικές του δυνάμεις, μόνος του διοργανώνει «Το Χωριό των Ευχών». Διοργάνωση που έπρεπε να αποτελεί μέλημα του Εμπορικού συλλόγου, του Δήμου κι άλλων φορέων και που δείχνει το δρόμο για τους τρεις μάγους με τα δώρα, που φέτος ειδικά τους περιμένουμε όλοι, παιδιά και καταναλωτές και προπαντός οι επαγγελματίες στις τοπικές αγορές του Δήμου.

 Γ. Νικόπουλος πρώην πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Ωραιοκάστρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.