Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

"Περπατώ και γνωρίζω": Από τους θεματικούς Κήπους της Νέας Παραλίας στο Λευκό Πύργο

"Περπατώ και γνωρίζω: Από τους θεματικούς Κήπους
της Νέας Παραλίας στο Λευκό Πύργο "

Ο Περιβαλλοντικός – Πολιτιστικός Σύλλογος  Ωραιοκάστρου, στα πλαίσια του προγράμματος«Περπατώ και γνωρίζω», διοργανώνει πεζοπορία με τίτλο «Περπατώ και γνωρίζω – Από τουςθεματικούς Κήπους της Νέας Παραλίας στο Λευκό Πύργο», για την Κυριακή 06 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 11:30. Η διαδρομή ξεκινά από τον Κήπο του Νερού και με μια αλληλουχία διαφοροποιημένων χώρων, όπως είναι οι κήποι της μουσικής, της μνήμης, των ρόδων, του ήχου, των γλυπτών, της μεσογείου, του Φωκά, του ίσκιου, της άμμου, των εποχών, του Αλέξανδρου, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα χρήσεων, (ψυχαγωγίας, παιχνιδιού, χαλάρωσης, εκπαίδευσης και πολιτισμού) θα φθάσουμε να επισκεφτούμε το Μουσείο του Λευκού Πύργουκαι στη συνέχεια επιστροφή στο σημείο εκκίνησης.

Οι πεζοπορίες αυτές εκτός της άσκησης, έχουν τον χαρακτήρα της γνωριμίας της ιστορίας της κάθε περιοχής δηλ. «Περπατώ και γνωρίζω τον τόπο μου»  αλλά και τον χαρακτήρα της επικοινωνίας – γνωριμίας μεταξύ των συμπολιτών μας δηλ. «Περπατώντας γνωρίζω τον συνάνθρωπο μου και θέματα γενικού ενδιαφέροντος».
Έτσι σε αυτή την πεζοπορία θα συναντήσουμε ανθρώπους που αποδεικνύουν συχνότατα και έμπρακτα την αγάπη τους, το ενδιαφέρον και την φροντίδα τους για την παραλιακή ζώνη της πόλης, που δραστηριοποιούνται με το συλλογικό σχήμα «Φίλοι της νέας παραλίας». Συνοδός μας θα είναι ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε και σχεδίασε τη Νέα παραλία, ο αρχιτέκτονας κ. Νικηφορίδης Πρόδρομος. Αμέσως μετά θα επισκεφτούμε το μουσείο του λευκού Πύργου, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε ένα γοητευτικό ταξίδι στο χρόνο από την ίδρυση της Θεσσαλονίκης έως και το πρόσφατο παρελθόν της, με συνοδεία τους ήχους, την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, το πνεύμα και τις γεύσεις της πόλης.
Ο Σύλλογος αποτελεί μόνο τη βάση επικοινωνίας και συντονισμού των περιπάτων και παρέχει τις ενημερώσεις. Ο κάθε συμμετέχων έχει την απόλυτη ατομική και προσωπική ευθύνη της συμμετοχής του, ιδιαίτερα από διερχόμενα οχήματα. Δεν εξαιρεί κανένα άνθρωποοποιασδήποτε ηλικίας και προέλευσης και δεν δημιουργεί καμία απολύτως δέσμευση και υποχρέωση, πέρα της καλής διάθεσης για την ισότιμη συμμετοχή. Ο σύλλογος είναι ανοικτός για κάθε νέα πρόταση προορισμού – αντικειμένου ενημέρωσης και θα εκτιμούσε ιδιαίτερα την οποιαδήποτε προσφορά – ιδέα – διάθεση ενημέρωσης από κάθε ενεργό πολίτη που θα ήθελε να μοιραστεί τις γνώσεις και εμπειρίες του.
H διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι με επιστροφή πάντα από την παραλιακή ζώνη μήκους 6 χλμ και ο χρόνος της πεζοπορίας μαζί με τις ενημερώσεις, γύρω στις 2,5 ώρες. Οι περιπατητές θα κινηθούν με δικά τους μεταφορικά μέσα μέχρι το σημείο συνάντησης. Σχετικές πληροφορίες της διαδρομής μπορείτε να βρείτε στον χάρτη της περιοχής (πατώντας CTRL και κλίκ) στον παρακάτω σύνδεσμο. https://goo.gl/maps/Ejz1wXHXND82
Το ραντεβού για όποιον επιθυμεί (μέλος ή όχι) είναι για την Κυριακή 06 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 11:30 π.μ στο τριγωνικό πάρκο που σχηματίζεται από τη συμβολή των οδών Γεωργίου Παπανδρέου με Μαρίας Κάλας, που αποτελούν διακλάδωση της παραλιακής Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου και επιβοηθητικά φαίνεται στον χάρτη. https://goo.gl/maps/3dS2qKRpexL2 Παρακαλείσθε όλοι για τη συνέπεια σας στην ώρα συγκέντρωσης γιατί ο προγραμματισμός της δράσης είναι ιδιαίτερα σφικτός.
Για οικονομία κινήσεων και για όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα μεταφορικού μέσου, στο χρονικό διάστημα από 10:45 μέχρι 11:00, Ι.Χ. αυτοκίνητα των μελών μας θα περάσουν από το Κονταξοπούλειο Κλειστό Γυμναστήριο Ωραιοκάστρου, ώστε να εξυπηρετηθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι.
Καλούμε όλους εκείνους  που θέλουν να περπατήσουν αλλά και να επικοινωνήσουν – γνωρίσουν τον τόπο που ζουν σε όλες τις διαστάσεις του, να έρθουν να περπατήσουν μαζί μας…
Για οποιαδήποτε πληροφορία – θέμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.