Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Στην ίδια γραμμή για τα Θρησκευτικά ο παλιός και ο νέος υπουργός Παιδείας


O Nίκος Φίλης έφυγε από το υπουργείο Παιδείας, αλλά το «πνεύμα» του παραμένει ζωντανό, καθώς ο αντικαταστάτης του, πανεπιστημιακός Κώστας Γαβρόγλου (φωτό), θεωρείται από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές του. Οι απόψεις του κ. Γαβρόγλου για τα Θρησκευτικά, αλλά και για τη Γενοκτονία των Ποντίων, δεν διαφέρουν από αυτές του Νίκου Φίλη, όπως προκύπτει από τα άρθρα του στην κομματική εφημερίδα «Αυγή». Στο θέμα, μάλιστα, της αντιπαράθεσης για τη Γενοκτονία των Ποντίων ο νέος υπουργός είχε ταχθεί αναφανδόν στο πλευρό του προκατόχου του, κλείνοντας μάλιστα ένα άρθρο του στην «Αυγή» με τη φράση: «Με τον Φίλη, λοιπόν, και, όπως είπε ο ίδιος, ενάντια στη γενοκτονία των ιδεών». Αλλά και για τα Θρησκευτικά έχει παρόμοιες απόψεις.
Σε μια σχετικά πρόσφατη συνέντευξή του, τον Μάιο, όταν άνοιγε η συζήτηση για τις αλλαγές στο μάθημα των Θρησκευτικών, υπεραμύνθηκε των απόψεων Φίλη. Σε σχετική ερώτηση, αν δηλαδή θα αλλάξει ο χαρακτήρας των Θρησκευτικών, ο κ. Γαβρόγλου είχε απαντήσει: «Πείτε μου μία χώρα της Ευρώπης όπου υπάρχει το μάθημα των Θρησκευτικών και διδάσκεται όπως στη χώρα μας. Μία». Κάπως έτσι εξηγείται η απάντηση που έδωσε μετά την ορκωμοσία του αναφορικά με τις σχέσεις με την Εκκλησία. «Από μακριά και αγαπημένοι. Δεν υπάρχει αλλαγή στην πολιτική, θα συνεχίσουμε στο ίδιο πνεύμα» είπε. Σήμερα, ο νέος υπουργός θα έχει την πρώτη συνάντηση με τον κ. Ιερώνυμο,  σε ένα τετ α τετ στο Προεδρικό Μέγαρο με αφορμή τη διαβεβαίωση που θα δώσει ο νέος μητροπολίτης Αρτας κ. Καλλίνικος Κορομπόκης ενώπιον του Προκόπη Παυλόπουλου.
Πηγή:dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.