Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

ΟΙ «ΝΕΟΠΛΟΥΤΟΙ» ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΜΙΑΣ ΜΙΚΡΗΣ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Ανάμεσα στις παγίδες που έχει η πολιτική και βασικά η εξουσία, είναι να θεωρήσεις πως είσαι ο μοναδικός και αλάθητος εκφραστής της. Στο επόμενο στάδιο, πολιτική γίνεται όχι μόνο ό,τι περνά από το προσωπικό σου φίλτρο,αλλά ό,τι σε συμφέρει.Στην ιστορία της ταλαιπωρημένης αυτής χώρας, πολιτικοί και πολιτικές, ταύτισαν τον εαυτό τους με την αποκλειστικότητα του πατριωτισμού,του εθνικού συμφέροντος,την αλήθεια,το δίκιο,κρύβοντας στην πραγματικότητα πως το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν η προσωπική τους προβολή και συμφέρον. Κάποτε αυτή η χώρα έβγαζε μεγάλους λογοτέχνες, φιλόσοφους, μουσικούς, θεατράνθρωπους και πολλούς άλλους πνευματικούς σκαπανείς. Σήμερα μας καταδυναστεύουν τα μηδενικά,οι αριβίστες και οι ανεκδιήγητοι πλασιέ των σκουπιδιών.
Όταν λοιπόν το τέρας δοκιμάζει τα πρόσωπά του και η κοινωνία αναλώνεται σε πρακτικές διασφάλισης των κεκτημένων και κυρίως υπερασπίζεται τους βολεμένους, δεν έχει πλέον καμία τύχη,γιατί υπάρχουν άνθρωποι στην πολιτική σκηνή ενός τόπου που χρησιμοποιούν με ανήθικα μέσα,είτε νόμιμα αλλά μη ηθικά,είτε αναδείχθηκαν από το πουθενά πουλώντας την ψυχή τους τις αρχές τους,αν είχαν ποτέ.Κανείς δεν μπορεί να κρύβει την αλήθεια όσο και αν είναι δύσκολο αυτό, Και επειδή είναι δυσεύρετη η ανθρώπινη ποιότητα που απαιτείται για να στηθεί ένας διάλογος, ας τους αφήσουμε μέσα στην μοναξιά τους, να συντηρούν άγονες συμμαχίες και μονολόγους.


ΗΛΙΑΣ Π.ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.