Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Καλοκαιρινές διατροφικές οδηγίες για άτομα με διαβήτη

Μείνετε προσηλωμένοι και τους καλοκαιρινούς μήνες στην βασική σας ρουτίνα

AddThis Sharing Buttons 
29.07.2016 | 17:16
Ο διαβήτης δεν πρέπει να σταθεί εμπόδιο στις χαρές του φετινού καλοκαιριού σας όπως το καλό φαγητό, η καλή παρέα και τα ταξίδια αναψυχής. Πώς όμως θα συνδυάσετε όλη τη διασκέδαση του καλοκαιριού με τις σωστή και ισορροπημένη διατροφή για ένα άτομο με διαβήτη;


Οι γενικές συστάσεις για άτομα με διαβήτη στην περίοδο του καλοκαιριού είναι συγκεκριμένη πρόσληψη τροφών, τακτική άσκηση-φυσική δραστηριότητα- συστηματική πρόσληψη την φαρμακευτικής αγωγής, καθώς και τακτικός έλεγχος του σακχάρου. Εάν χρειαστείτε βοήθεια με τον καθορισμό της ποσότητας που σας αναλογεί αναλόγως με τις τιμές του σακχάρου σας ζητήστε τη βοήθεια του διαβητολόγου σας ή του διαιτολόγου σας.

Παρακάτω είναι μερικές καλοκαιρινές διατροφικές οδηγίες για το καλύτερο έλεγχο του διαβήτη σας αλλά και ένα ξένοιαστο καλοκαίρι:
-Επιλέξτε με χαμηλό λίπος κρέατα όπως γαλοπούλα ,κοτόπουλο και προτιμήστε τα ψητά και όχι τηγανητά. Οι καλοκαιρινοί μήνες είναι μια καλή ευκαιρία να εντάξετε το ψάρι στην διατροφή σας πιο τακτικά.
-Προτιμήστε να συνοδεύετε τα ψητά κρεατικά ή το ψητό ψάρι σας με ψητά λαχανικά και όχι με ζυμαρικά ή πατάτες. -Δοκιμάστε να ψήσετε στο μπάρμπεκιου ή στο γκριλ διάφορα λαχανικά αυτής της εποχής όπως μελιτζάνες, κολοκυθάκια , πιπεριές ακόμα και ντομάτες.
-Για να δώσετε γεύση στα ψητά σας ή στο σάντουιτς αντικαταστήστε την μαγιονέζα που δίνει περισσότερες θερμίδες και επιπλέον λίπος με μουστάρδα ή ακόμα και με γιαούρτι χαμηλών λιπαρών.
-Μειώστε γενικά την πρόσληψη σε πατάτες ,σε ζυμαρικά και σε ψωμί και προτιμήστε συνδυασμούς όπως μοσχάρι με κολοκυθάκια ή κοτόπουλο με μπάμιες ή ψάρι πλακί με λαχανικά.
-Μην ξεχνάτε να πίνετε νερό και αποφύγετε τα αναψυκτικά που περιέχουν ζάχαρη. Είναι πολύ σημαντικό να μείνετε ενυδατωμένοι αυτούς καλοκαιρινούς μήνες, και η καλύτερη λύση για όλους είναι το νερό! Εάν ωστόσο θέλετε κάτι διαφορετικό από νεράκι μπορείτε να κάνετε σπιτικούς χυμούς ή smoothies ή απλά να προσθέσετε στο νερό σας μια φέτα και μερικές σταγόνες από ένα λεμόνι ή λάιμ ή πορτοκάλι!
-Εάν βρίσκεστε σε μια περίσταση που επιθυμείτε να πιείτε αλκοόλ. Μπορείτε να πιείτε με σύνεση. Συνίσταται για τους άντρες με διαβήτη μέχρι 2 ποτά την ημέρα. Και για τις γυναίκες όχι παραπάνω από 1 ποτό την ημέρα.
Εάν ωστόσο θέλετε κάποια στιγμή να παρεκτραπείτε από τις οδηγίες που σας έχουν δοθεί κάντε το (όχι συχνά) και προσπαθήστε να φάτε μικρή ποσότητα από οτιδήποτε «απαγορευμένο».
-Μείνετε προσηλωμένοι και τους καλοκαιρινούς μήνες στην βασική σας ρουτίνα. Μην παραλείπετε γεύματα και τα σνακ με την λογική να μειώσετε θερμίδες για να μπορέσετε να φάτε ελεύθερα στην βραδινή σας έξοδο. Να ξέρετε πώς αυτή η αποχή θα επηρεάσει τα επίπεδα του σακχάρου σας.
-Προσπαθήστε να διατηρήσετε ή να αυξήσετε την φυσική σας δραστηριότητα και τους καλοκαιρινούς μήνες. Το κολύμπι ,το περπάτημα και τα θαλάσσια σπορ είναι πολύ καλά παραδείγματα για άσκηση το καλοκαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.