Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Τράπεζα Γεωργικού Γενετικού Υλικού στη Θεσσαλονίκη


sporoi
Την ίδρυση Τράπεζας Γενετικού Υλικού στη Θεσσαλονίκη εξήγγειλε χθες από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου οποιοςς εξήγγειλε για την ανακούφιση των αγροτών κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στα χωράφια, κατάργηση της φορολόγησης του 13%, αφορολόγητο όριο εισοδήματος στα 12.000 ευρώ και επαναφορά της 13ης σύνταξης.
Παρουσιάσε τους βασικούς άξονες της πολιτικής που θα ακολουθήσει το υπουργείο παραγωγικής ανασυγκρότησης στον τομέα της γεωργίας και ανέφερε ότι θα ληφθούν μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής, όπως μειωμένη τιμή αγροτικού ρεύματος, κατάργηση του ειδικού φόρου πετρελαίου και θέσπιση φθηνού αγροτικού πετρελαίου.

Ο αναπληρωτης υπουργός εξήγγειλε επίσης τη ρύθμιση των αγροτικών χρεών, την αναστολή των πλειστηριασμών περιουσιακών στοιχείων αγροτών, την επαναφορά των δημοσίων υπηρεσιών στην ύπαιθρο, τη δημιουργία ενός δικτύου έρευνας στο οποίο θα υπηρετούν έμπειροι γεωτεχνικοί και όλοι οι γεωτεχνικοί στην αρχή της καριέρας τους.
Το υπουργείο θα επανεξετάσει το ζήτημα που προέκυψε με τους βοσκότοπους, οι οποίοι περιορίστηκαν με αποτέλεσμα να μειωθούν οι ενισχύσεις. Επίσης θα ληφθούν στοχευμένα μέτρα για τη σωστή απορρόφηση των κονδυλίων του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης, από το οποίο ένα σημαντικό μέρος των χρημάτων θα διοχετευθεί για την ανανέωση του ζωικού κεφαλαίου στην κτηνοτροφία. Εκτός αυτών, θα προχωρήσει η εξυγίανση των συνεταιρισμών με απόδοση ευθυνών, όπου διαπιστώθηκαν φαινόμενα κακοδιαχείρισης. Ο αν. υπουργός θα έχει σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπεία των αγροτών, όπου θα ανακοινώσει όλες τις δεσμεύσεις για τον αγροτικό χώρο, ενώ εξαγγελίες θα κάνει και το βράδυ εγκαινιάζοντας τη 10η Γεωργοκτηνοτροφική Έκθεση Λάρισας.
πηγή:seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.