Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Κοινό μέτωπο 11 δημάρχων της Θεσσαλονίκης για παράκτια συγκοινωνία, τραμ και δημοτική τηλεόραση

Κοινό μέτωπο για την παράκτια συγκοινωνία, το τραμ και τη δημοτική τηλεόραση σχηματίζουν 11 δήμαρχοι του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.

Με πρωτοβουλία του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, τα παραπάνω θέματα συζητήθηκαν, το μεσημέρι, σε γεύμα εργασίας, με τον κ. Μπουτάρη να τονίζει: "Υπάρχει μια σαφής διάθεση ομοφωνίας για θέματα που αφορούν τα προβλήματα της πόλης, την οποία όχι μόνο θα την καλλιεργήσουμε, αλλά θα τη συσφίξουμε έτσι ώστε να μην ζητάει ο κάθε δήμος χωριστά, αλλά να πάμε ενωμένοι και να διεκδικήσουμε καλύτερα και περισσότερα πράγματα".

Για την παράκτια συγκοινωνία προτάθηκε να μπει μια επιπλέον στάση στον Δήμο Δέλτα και μία ακόμη στον τερματικό σταθμό του ΟΑΣΘ, για το τραμ συμφωνήθηκε πως είναι ένα μέσο το οποίο θα λειτουργεί συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά με το μετρό, ενώ για τη δημοτική τηλεόραση TV 100 συζήτησαν πως θα μετατραπεί σε διαδημοτική, αφού πρώτα δουν τα οικονομικά στοιχεία.

"Εκπροσωπούμε τις κοινωνίες μας και συνεργαζόμαστε από κοινού για ζητήματα της πόλης" τόνισε ο δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, ενώ ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών Σίμος Δανιηλίδης ανέφερε πως "η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι έχει θέσεις και έχει ομοφωνίες σε σημαντικά ζητήματα".
Την ανάγκη για "ουσιαστικό διάλογο για θέματα της πόλης" υπογράμμισε ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη, ενώ ο δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης μίλησε για σχηματισμό "αυτοδιοικητικού μετώπου για τα δύσκολα ζητήματα".

Στο γεύμα εργασίας συμμετείχαν, αναλυτικά, οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, Αμπελοκήπων - Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, Νεάπολης - Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, Πυλαίας - Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος, Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης, Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης, Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης, Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος, Κορδελιού - Ευόσμου Πέτρος Σούλας και Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης. Το "παρών" έδωσε και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Αβραμόπουλος.
Πηγή: e-typos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.