Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Παναγιώτης Κοϊτσίδης: Πρόταση προβολής της τοπικής παραγωγής με την μεγαλύτερη ομελέτα στον κόσμο.


Μια ενδιαφέρουσα πρόταση έκανε ο δημοτικός σύμβουλος Ωραιοκάστρου Παναγιώτης Κοϊτσίδης προς τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και τους πολίτες του δήμου Ωραιοκάστρου. Να φτιάξουν την μεγαλύτερη ομελέτα στον κόσμο προκειμένου να μπουν στο βιβλίο Γκίνες αλλά και να προβληθεί διεθνώς η τοπική παραγωγή αυγών. Η πρόταση έγινε μέσω ανάρτησης στο facebook όπου και συγκέντρωσε αρκετά θετικά σχόλια, προτάθηκε μάλιστα απο τους σχολιάζοντες, η ιδέα του κ. Κοϊτσίδη να συνδυασθεί με την οργάνωση εκδήλωσης που θα έχει μόνιμο χαρακτήρα με την μορφή "Γιορτής Αυγού".
Να σημειώσουμε ότι "Γιορτή Αυγού" λειτουργούσε με πολύ μεγάλη επιτυχία πριν μερικά χρόνια (επί κοινότητας) στη Νεοχωρούδα , ένα κατεξοχήν πτηνοτροφικό χωριό, αλλά δυστυχώς ο "Καποδίστριας" και μετέπειτα ο "Καλλικράτης" εξαφάνισαν την γιορτή.



Η πρόταση του Κ. Κοϊτσίδη:

Διαβάζοντας το επισυναπτόμενο άρθρο (AthensVoice.gr – 04.12.14), αυθόρμητα και χωρίς καμία προσυνεννόηση (με εξαίρεση μια δίλεπτη ενημέρωση του Δημάρχου Ωραιοκάστρου κ. Αστέριου Γαβότση) παίρνω την πρωτοβουλία να προτείνω δημόσια προς όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τους πολίτες του Δήμου μας, να προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε ό,τι δεν κατόρθωσαν να κάνουν οι πολίτες του Δήμου Βιτόρια της Ισπανίας : Να μπουν στο βιβλίο Γκίνες φτιάχνοντας τη μεγαλύτερη ομελέτα στον κόσμο.

Δεδομένου ότι :
• Στο δήμο μας και ειδικότερα στη Δημοτική Ενότητα Καλλιθέας παράγεται το μεγαλύτερο μέρος της εγχώριας παραγωγής αυγών
• Διαθέτουμε πλούσιο ανθρώπινο δυναμικό με γνώσεις και εμπειρία στο αντικείμενο
• Μπορούμε να συγκροτήσουμε μια ισχυρή επικοινωνιακή ομάδα πιστεύω ότι με την πρωτοβουλία μας να διεκδικήσουμε μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, ΜΠΟΡΟΥΜΕ να αναδείξουμε και να προβάλουμε διεθνώς τα μοναδικής ποιότητας αυγά (καθώς και τα παράγωγα προϊόντα τους) που παράγονται στον τόπο μας, αποκομίζοντας τεράστια στρατηγικά οφέλη !!

Σημειώνω ότι σε περίπτωση που η πρόταση τύχει θετικής ανταπόκρισης, προτίθεμαι να καταθέσω αναλυτική εισήγηση υλοποίησης αυτού του στόχου προς το Δημοτικό Συμβούλιο.

Το άρθρο του AthensVoice.gr:



Τα αυγά έσπασαν, αλλά η ομελέτα δεν τρωγόταν (video)

Η πόλη Βιτόρια της Ισπανίας πήγε για ρεκόρ και «κόπηκε» στην αξιολόγηση


Λένε ότι «δεν γίνεται ομελέτα χωρίς να σπάσει αυγά». Πάντως, οι πολίτες της ισπανικής πόλης Βιτόρια έσπασαν πολλά αυγά για να φτιάξουν την μεγαλύτερη ομελέτα στον κόσμο και τελικά κόπηκαν. Οι υπεύθυνοι αξιολόγησης του βιβλίου Γκίνες χαρακτήρισαν την ομελέτα «δύσπεπτη» και μικρότερη σε σχέση με το υφιστάμενο ρεκόρ των Ιαπώνων.

Η αποτυχημένη ομελέτα (τορτίγια) της Βιτόρια έγινε φέτος το καλοκαίρι. Οι τοπικοί σεφ κατασκεύασαν ειδικό τηγάνι με διάμετρο πέντε μέτρων, έσπασαν 840 κιλά αυγά, έκοψαν 1.600 πατάτες, 30 κρεμμύδια και χρησιμοποίησαν 150 λίτρα ελαιόλαδο. Το τελικό προϊόν ζύγιζε 1.500 κιλά, ψήθηκε σε περισσότερες από τέσσερις ώρες και έβγαλε περίπου 10.000 μερίδες. Την εκδήλωση κάλυψαν τηλεοπτικά συνεργεία από όλο τον κόσμο. Ο Ισπανός σκηνοθέτης Juanma Bajo Ulloa εντυπωσιάστηκε τόσο από το όλο σκηνικό ώστε το κατέγραψε για να το χρησιμοποιήσει σε μελλοντική παραγωγή. «Ανακηρυχθήκαμε πρωτεύουσα γαστρονομίας για το 2014 και γι’ αυτό αποφασίσαμε να φτιάξουμε την μεγαλύτερη τορτίγια στον κόσμο», εξηγεί η Ainara Hernando, δημοσιογράφο τοπικής εφημερίδας στη βρετανική «Independent». Όλοι πίστεψαν ότι κέρδισαν μια θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες μέχρι που ήρθαν οι αξιολογητές. 
«Όλα τα στοιχεία που κατατέθηκαν δείχνουν ότι οι σεφ της Βιτόρια δεν έσπασαν το ρεκόρ που κατέχουν οι Ιάπωνες από το Μάρτιο του 1994», αναφέρει η ανακοίνωση των υπευθύνων του βιβλίου των ρεκόρ, «επιπροσθέτως η ομελέτα δεν ψήθηκε καλά, ήταν δύσπεπτη. Και αυτό γιατί ψήθηκε σε τμήματα και μετά την ένωσαν σαν παζλ». Η αντιπολίτευση στην τοπική αυτοδιοίκηση της Βιτόρια άσκησε δριμεία κριτική στον δήμαρχο Javier Maroto για κατασπατάληση των δημοτικών ταμείων. «Το Τορτίγια-γκέιτ στοίχισε 45.000 ευρώ στους δημότες της Βιτόρια. Ξοδεύτηκαν χρήματα για το τίποτα», λέει η αντιπολίτευση, αλλά ο δήμαρχος διαψεύδει ότι δαπανήθηκαν τόσα χρήματα για ένα ρεκόρ που δεν έγινε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.