Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Άγγελος Πανούσης:Στόχος της νέας διοίκησης του Δ.Ο.Π.Π.Α-Ω. δεν είναι να επιβαρύνει με πρόσθετο οικονομικό βάρος τους συνδημότες μας.

Αγαπητοί Συνδημότες,
Πριν από λίγες ημέρες μας ανατέθηκε η διοίκηση του Δ.Ο.Π.Π.Α-Ω., ενός πολύ σημαντικού οργανισμού, ο οποίος έχει στην κύρια αρμοδιότητά του ευαίσθητους τομείς, όπως οι παιδικοί σταθμοί, τα Κ.Α.Π.Η. οι βιβλιοθήκες του Δήμου μας και θέματα πολιτισμού. Αποστολή μας είναι η άσκηση κοινωνικής πολιτικής και η αναβάθμιση του Οργανισμού και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών που προσφέρει. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δώσουμε όμως στην απαραίτητη οικονομική εξυγίανση του οργανισμού, καθώς το έλλειμμα που παραλάβαμε από την προηγούμενη διοίκηση είναι πολύ μεγάλο. Φιλοσοφία μας επίσης είναι οι αποφάσεις που θα παίρνουμε να είναι αιτιολογημένες και γνωστές σε όλους.

Σχετικά με το θέμα τους τρόπου καταβολής των τροφείων των παιδιών που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας, αποφασίσαμε στο 1ο Διοικητικό Συμβούλιο να προβούμε σε κάποιες αναγκαίες αλλαγές. Όπως μας έγινε σαφές, ο προηγούμενος τρόπος είσπραξης δημιουργούσε δυσλειτουργίες και ανεξόφλητες οφειλές και φυσικά διόγκωση του ελλείμματος του οργανισμού.
Οδηγηθήκαμε λοιπόν στην απόφαση να εξοφλούνται τα τροφεία σε έξι (6) ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Σε κάθε περίπτωση πάντως για την τρέχουσα περίοδο το συνολικό ποσό των τροφείων παραμένει το ίδιο με την προηγούμενη χρονιά.
Σε πρόσφατο δημοσίευμα αναφέρθηκε ότι κατά τη διάρκεια του ίδιου Διοικητικού Συμβουλίου, εμμέσως άφησα να εννοηθεί ότι θα αυξηθούν τα τροφεία των παιδιών. Τέτοιο θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο δεν υπήρχε προς συζήτηση ή προς ψήφιση. Ο συντάκτης του άρθρου παρέλειψε να αναφερθεί στην ερώτησή μου προς μέλος της αντιπολίτευσης με ποιο σκεπτικό αποφασίστηκε η μείωση των τροφείων από την προηγούμενη διοίκηση σε 60 €/μήνα. Η απάντηση που έλαβα στην ερώτηση αυτή ήταν ότι επειδή το κόστος των τροφείων ήταν αυτό στους παιδικούς σταθμούς της Καλλιθέας, αποφάσισαν να το διευρύνουν σε όλους τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου. Τέτοιου είδους αποφάσεις της προηγούμενης διοικητικής αρχής, οι οποίες δε βασίστηκαν σε μελέτη και κοστολόγηση δημιούργησαν μέρος των σημερινών ελλειμμάτων του Οργανισμού.
Στόχος της νέας διοίκησης του Δ.Ο.Π.Π.Α-Ω. δεν είναι να επιβαρύνει με πρόσθετο οικονομικό βάρος τους συνδημότες μας. Αντιλαμβανόμαστε τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και λειτουργούμε με ιδιαίτερη κοινωνική ευαισθησία. Οφείλουμε ωστόσο να λειτουργήσουμε βάσει ενός σύγχρονου μοντέλου διοίκησης, που θα προσφέρει ανταποδοτικές και αναβαθμισμένες ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες. Οι στόχοι μας αυτοί σύντομα θα παρουσιαστούν στο προσωπικό και στους γονείς των παιδιών.
Με τιμή
Άγγελος Πανούσης
Οικονομολόγος MBA, MSc
Αντιπρόεδρος Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.