Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΔΙΡΝΕΛΗΣ: Ερωτήσεις προς τον κ. Δήμαρχο Ωραιοκάστρου

Με αίτησή του, πού προωθήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου Ωραιοκάστρου την 17-7-2014 ο νεοεκλεγής δημοτικός σύμβουλος κ. Γρηγόρης Εδιρνέλης, ζητά να πληροφορηθεί για διάφορα θέματα του Δήμου Ωραιοκάστρου.
Η αίτηση:
                       Προς το Δήμο Ωραιοκάστρου Θεσαλονίκης
               που εκπροσωπείται από το Δήμαρχο αυτού, κ. Σαραμάντο Δημήτριο.
                               ΑΙΤΗΣΗ παροχής πληροφοριών
ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΔΙΡΝΕΛΗ του Γεωργίου κατοίκου Λητής Ωραιοκάστρου Δημ. Ενότητας Μυγδονίας (Αγίου Γεωργίου 5  Τ.Κ 57200) και εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου με την Δ.Κ.Π.Ω «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ»
Κύριε Δήμαρχε,

Συναισθανόμενος την πλήρη ευθύνη που με βαραίνει τόσο σαν δημότη και γονέα όσο και σαν νεοεκλεγμένο μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωραιοκάστρου, που αναλαμβάνει καθήκοντα από την 1η του Σεπτέμβρη τρέχοντος έτους, θα ήθελα να με πληροφορήσετε εγγράφως για τα παρακάτω:
Α)  Τι μέτρα έχει λάβει ή προτίθεται να λάβει ο Δήμος Ωραιοκάστρου και σε τι ενέργειες έχει προχωρήσει ή θα προχωρήσει άμεσα, ώστε να μην επαναληφθεί και φέτος το τραγικό φαινόμενο της μη έγκαιρης μετακίνησης των μαθητών της Μυγδονίας, της Καλλιθέας και των άλλων περιοχών με τα λεωφορεία προς τα σχολεία τους, που έχει σαν αποτέλεσμα την απώλεια διδακτικών ωρών, δεδομένου ότι ο διαγωνισμός μίσθωσης λεωφορείων δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι και σήμερα.
Β) Τι πρόκειται να πράξει άμεσα η Δημοτική Αρχή για τα σοβαρά ελλείμματα σε σχολική στέγη αλλά και την επισκευή και συντήρηση της υπάρχουσας. [βλ. π.χ προβλήματα επικινδυνότητας σχολείου Πενταλόφου, άμεση επεμβατική συντήρηση του 3ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου, 1ου Δημοτικού Παλαιοκάστρου, 2ου Δημοτικού Παλαιοκάστρου, 4ου Δημοτικού Ωραιοκάστρου, Δημοτικού Λητής, Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Δρυμού.]
Γ) Σε ποια κατάσταση ευρίσκονται οι προνοιακές δομές του Δήμου Ωραιοκάστρου και αν υφίσταται πρόβλημα σε αυτές από την συμπίεση της κοινωνικής πολιτικής όπως π.χ περικοπές στη χρηματοδότηση των παιδικών σταθμών, κατάργηση της «Βοήθειας στο Σπίτι», κ.λ.π; Τι πρόκειται να πράξει η διοίκηση του Δήμου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών;
Δ) Τι πρόκειται να πράξει η Δημοτική Αρχή και πως θα αντιδράσει στην ανακοίνωση του περιορισμού των δρομολογίων του ΟΑΣΘ και των αυξήσεων των εισιτηρίων.
Ε)  Να απαντήσει η διοίκηση εάν περατώθηκε η κατά νόμο πιστοποίηση των παιδικών χαρών του Δήμου που θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί από τα τέλη Ιουνίου 2014 ή θα εξακολουθήσει η λειτουργία τους παράτυπα και παράνομα.
ΣΤ) Να με ενημερώσει η διοίκηση, για την πορεία της λειτουργίας των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και ειδικότερα του προγράμματος θερινής απασχόλησης.
Ζ) Εάν υφίσταται διακοπή σε τρέχοντα έργα ΕΣΠΑ, λόγω εξάντλησης της εθνικής συμμετοχής όπως και πιθανή απένταξη έργων του Δήμου μας από τα προγράμματα ΕΣΠΑ.
                                             Ωραιόκαστρο 16-7- 2014
                                                          Ο αιτών                                         
                                                ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΔΙΡΝΕΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.