Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΙΕΡΑ ΠΑΝΥΓΥΡΙΣ ΙΕΡΟΥ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΥ «ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ» στο Μεσαίο Θεσσαλονίκης





Με θρη­σκευ­τι­κό­τη­τα και κα­τά­νυ­ξη πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε το εορ­τα­στι­κό πεν­θή­με­ρο της «Πα­να­γίας Άξιον Εστί»  στο Με­σαίο από την Κυ­ρια­κή 9 Ιου­νί­ου έως και την πέμ­πτη 13 Ιου­νί­ου 2013 ημέρα ανα­λή­ψε­ως του σω­τή­ρος οι ιερές  ακο­λου­θί­ες άρ­χι­σαν από την Κυ­ρια­κή το πρωί με όρθρο και θεία λει­τουρ­γία ενώ το από­γευ­μα έγινε πα­ρά­κλη­ση στον ναό της «Πα­να­γιάς Άξιον Εστί» και πε­ρι­φο­ρά της ιεράς ει­κό­νας συ­νο­δευό­με­νη από τον με­γά­λο χο­ρευ­τι­κό τμήμα του πο­λι­τι­στι­κού συλ­λό­γου Με­σαί­ου μέχρι την εί­σο­δο της μονής στην συ­νέ­χεια με την πα­ρου­σία του Μη­τρο­πο­λί­τη Λα­γκά­δα, Λήτης , Ρε­ντί­νης κ.κ. Ιω­άν­νου η ει­κό­να με­τα­φέρ­θη­κε μέσα στον ναό οπού ακο­λού­θη­σε Μέγας εσπε­ρι­νός .
Τη δευ­τέ­ρα 10 Ιου­νί­ου ημέρα του Άγιου Λούκα του ια­τρού και θαυ­μα­τουρ­γού έγινε όρ­θρος ιερό ευ­χέ­λαιο­Και θεία λει­τουρ­γία ενώ το από­γευ­μα έγινε πα­ρά­κλη­ση και μέγας πα­νη­γυ­ρι­κός εσπε­ρι­νό­ς. Τη τρίτη 11 Ιου­νί­ου  ανή­με­ρα της εορ­τής της πα­να­γιάς «Πα­να­γίας Άξιον Εστί»  έγινε όρ­θρος και θεία λει­τουρ­γία  και το από­γευ­μα πα­ρά­κλη­ση και ανα­στά­σι­μος εσπε­ρι­νός .Τη Τε­τάρ­τη 12 Ιου­νί­ου από­δο­ση του Πάσχα. Το πρωί έγινε όρ­θρος και θεία λει­τουρ­γιά προ­ε­ξάρ­χο­ντος  του σε­βα­σμιό­τα­του Μη­τρο­πο­λί­τη Λα­γκά­δα, Λήτης , Ρε­ντί­νης  κ.κ. Ιω­άν­νου και το από­γευ­μα πα­ρά­κλη­ση και Μέγας εσπε­ρι­νός της Ανα­λή­ψε­ως του Σω­τή­ρος.Τέλος την πέμ­πτη 13 Ιου­νί­ου ημέρα της Ανα­λή­ψε­ως του Σω­τή­ρος πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε όρ­θρος και θεία λει­τουρ­γία ενώ το από­γευ­μα πα­ρά­κλη­ση εσπε­ρι­νός και το κτη­το­ρι­κό μνη­μό­συ­νο. Τί­μη­σαν με την πα­ρου­σία τους η δή­μαρ­χοι Ωραιο­κά­στρου Δη­μή­τριος Σα­ρα­μά­ντος. Χαλ­κη­δό­νας Ιω­άν­νης Μπί­κος και ο δή­μαρ­χος Παιο­νί­ας  Νομού Κιλ­κίς. Ο αντι­δή­μαρ­χος  Δ.Ω. Γε­ώρ­γιος Λα­ζα­ρί­δης, επί­ση­μοι τις αστυ­νο­μί­ας, ο πρό­ε­δρος του πο­λι­τι­στι­κού συλ­λό­γου Με­σαί­ου Θε­ό­δω­ρος Αμα­να­τί­δης και πολύς κό­σμος .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.