Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΙ ΟΚΤΑΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΣΑΙΟΥ «Ο ΠΟΝΤΟΣ»

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
        ΜΕΣΑΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
             «Ο ΠΟΝΤΟΣ»

                                                       
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΙ ΟΚΤΑΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΣΑΙΟΥ «Ο ΠΟΝΤΟΣ»

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι οκταήμερες εκδηλώσεις του Μορφωτικού Συλλόγου Μεσαίου «ο Πόντος» και συγκεκριμένα: την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 7 μ.μ. παρουσιάστηκε η θεατρική παράσταση με το έργο «ΜΙΑΝ ΣΟ ΚΑΡΦΙΝ ΚΑΙ ΜΙΑΝ ΣΟ ΠΕΤΑΛΟΝ», σε συγγραφή και σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Κυριακίδη από το Λαογραφικό Μουσείο Μουριών. Η παράσταση η οποία είχε πολύ μεγάλη επιτυχία σκόρπισε το γέλιο στους θεατές και άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Την Δευτέρα, παραμονή Πρωτοχρονιάς, τα παιδιά των χορευτικών συγκροτημάτων έψαλλαν τα πρωτοχρονιάτικα ποντιακά κάλαντα σε όλα τα σπίτια του χωριού. Στη λύρα ήταν ο Παύλος Αμανατίδης και Γεώργιος Σ. Φωτιάδης και στο νταούλι ο Χαράλαμπος Μαρμαρίδης και Σταμάτης Μουρατίδης. Οι υπόλοιπες εκδηλώσεις που δεν αναφέρονται στο δελτίο τύπου έχουν σταλεί, στα Μέσα Ενημέρωσης και στα site του Δήμου Ωραιοκάστρου.
ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 13:30 μ.μ. μέσα σε μια ζεστή και γεμάτη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Μεσαίου με μέλη και παιδιά των χορευτικών συγκροτημάτων ο σύλλογος Μεσαίου έκοψε την πίτα του.  Στην αρχή της εκδήλωσης μικρή χορωδία και με την συνοδεία ποντιακής λύρας έψαλλαν τα ποντιακά χριστουγεννιάτικα, πρωτοχρονιάτικα και κάλαντα Θεοφανίων. Στη λύρα ήταν ο Παύλος Αμανατίδης και ο Γεώργιος Σ. Φωτιάδης.  Στην συνέχεια ο ιερέας Σταύρος Κυρσταυρίδης ευλόγησε και έκοψε την βασιλόπιτα.  Το φλουρί της βασιλόπιτας έπεσε στον Μορφωτικό Σύλλογο Μεσαίου και στο Καπή Μεσαίου.  Ύστερα, τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Θεόδωρος Αμανατίδης και αφού καλωσόρισε τους καλεσμένους αναφέρθηκε στην ιστορία της προέλευσης της βασιλόπιτας.  Κατόπιν, δόθηκαν έπαινοι σε μαθητές που αρίστευσαν στο γυμνάσιου, στο λύκειο, και στους εισαχθέντες στα ΤΕΙ. Συγκεκριμένα οι μαθητές που πήραν έπαινο ήταν: η Ευρώπη Κουτρουδίτση και η Ιωάννα Χριστοφορίδου του Θεοδώρου από το γυμνάσιο Καλλιθέας, η Πηνελόπη Μαραμαρίδου του Χαραλάμπου από το γυμνάσιο Κιλκίς, η Αναστασία Παχνή-Τσιτηρίδου από το λύκειο Καμπάνης.  Οι εισαχθέντες στα ΤΕΙ ήταν: η Θεανώ Μαυρίδου στο τμήμα Πολιτικών Δομικών Έργων ΤΕΙ Σερρών, ο Αναστάσιος Κοκκινίδης στο τμήμα Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών  ΤΕΙ Κοζάνης, η Ελένη Τσιτηρίδου του Ιωάννου στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, η Ιωάννα Φωτιάδου στο τμήμα Αυτοματισμού του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης  και στον Γεώργιο Φωτιάδη του Σάββα στο τμήμα Ηλεκτρονικών στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Για την ιστορία αναφέρουμε ότι τα υπόλοιπα τυχερά νομίσματα κέρδισαν ο Θεόδωρος Κουτρουδίτσης και η Κατερίνα Μαντουλίδου.
Με τιμή
Για το Διοικητικό Συμβούλιο


    Ο Πρόεδρος                                                             Η Γεν. Γραμματέας
    Αμανατίδης Θεόδωρος                                              Αμανατίδου Θ.  Σοφία

Foto απο τι εκδηλώσεις:









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.