Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Ανακοίνωση του Συνδέσμου Φίλων Άρη,Super 3 Ωραιοκάστρου


Ανακοίνωση
Ο Σύνδεσμος φίλων ΑΡΗ, SUPER3 Ωραιόκαστρου  καλεί όσους θέλουν να συμμετάσχουν στην προσπάθεια συγκέντρωσης κουτιών αλουμινίου στο χώρο του συνδέσμου ,να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του ,
Θεσσαλονίκης 79 την Τετάρτη 31/8 και ώρες 19.00-22.00 .
Σε μια προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων για σοβαρό  φιλανθρωπικό σκοπό .
Η λήξη της προθεσμίας είναι την Παρασκευή 2/9

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Μελισσοχωρίου για τη μη επίλυση του προβλήματος της σχολικής στέγης στο Μελισσοχώρι.



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ
                                                                                    
                                                                                            ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙ ,  29-8-2011

                                                                                             ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚ. : 126
                                                                                             ΠΡΟΣ : Κον Δ. Σαραμάντο
                                                                                                          Δήμαρχο Ωραιοκάστρου
                                                                                             Κοιν:    Κα Κέπετζη Ειρήνη
                                                                                                          Αντιδήμαρχο Παιδείας
                                                                                                          Δήμου Ωραιοκάστρου
                                                                                              Κοιν :  Ημερήσιο Τύπο
                             Αξιότιμοι κύριοι,
         
          Με μεγάλη μας λύπη διαπιστώσαμε ότι παρά τις διαβεβαιώσεις και τις υποσχέσεις ότι θα λύσετε το οξύτατο πρόβλημα της σχολικής στέγης στο Μελισσοχώρι και ότι το Σεπτέμβριο θα λειτουργήσουμε χωρίς κανένα πρόβλημα, δεν έγινε απολύτως τίποτε. Σε απάντηση του εγγράφου μας με αριθμό πρωτοκόλλου 122 και ημερομηνία 12-5-2011 για το ποιες ενέργειες έχετε κάνει έως τότε,  μας είχατε ενημερώσει ότι περιμένατε την ίδρυση του 2ου Δημοτικού σχολείου Μελισσοχωρίου και ότι είχατε πράξει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες γι αυτό.
           Τότε γιατί το ζήτημα δεν προχώρησε ; Ποιος είναι υπεύθυνος γι αυτό ; Σε ποια υπηρεσία έχει κολλήσει και γιατί ; Προφανώς κανείς από την πλευρά της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν ασχολήθηκε με ζήλο για το θέμα αυτό . Ίσως γιατί δεν αντιληφθήκατε τη σοβαρότητα της κατάστασης παρά το ότι εμείς σας το φωνάζουμε με κάθε τρόπο όλη την προηγούμενη χρονιά. Παρά τα ψηφίσματα γενικών συνελεύσεων να κλείσουμε το σχολείο μήπως και ιδρώσει κανενός το αυτί , δεν το κάναμε γιατί σπεύδατε να μας καθησυχάζετε ότι όλα θα λυθούν, αλλά από την επόμενη σχολική χρονιά. Ότι έπρεπε να κάνουμε υπομονή για να γίνουν όλα με το γράμμα του νόμου . Ότι παρά το γεγονός ότι έτοιμες σχολικές  αίθουσες σε ενοικιαζόμενο χώρο έχουν φτιαχτεί για να στεγάσουν τα παιδιά μας , αυτά  έπρεπε να κάνουν μαθήματα σε παράγκες τύπου kibo ανθυγιεινές και αντιπαιδαγωγικές , μια και το ξανατονίζουμε,  μήπως δεν το καταλάβατε, στο σχολείο μας έχουμε 11 αίθουσες στις οποίες πρέπει να στριμωχτούν 15 τμήματα συν ένα τμήμα ένταξης . Με απλά μαθηματικά ……τα νούμερα δεν βγαίνουν. Ταυτόχρονα είμαστε πειραματικό με διευρυμένο ωράριο, πράγμα που σημαίνει ότι σε τέτοιες συνθήκες παιδάκια 6-7 ετών είναι μέχρι τις 2:00  μ.μ σε ένα τέτοιο  σχολικό συγκρότημα.
           Κάνουμε υπομονή και ξανακάνουμε υπομονή , μέχρι και η αίθουσα εκδηλώσεων έγινε σχολική τάξη . ΄Ως πότε; Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί ! ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ! Δείξαμε την ανοχή που μας ζητήσατε. Όλοι συμφωνήσατε ότι είναι δίκαιο το αίτημά μας. Θεωρούμε απαράδεκτο, λόγω γραφειοκρατίας , κακής συνεννόησης , δυσλειτουργίας υπηρεσιών , αδιαφορίας υπευθύνων και φορέων ,τα αθώα μικρά παιδιά, η ελπίδα και το μέλλον αυτού του τόπου , να πληρώνουν το τίμημα.  
          Επιτέλους δώστε λύση στο πρόβλημα σχολικής στέγης που χρόνια τώρα βασανίζει το Μελισσοχώρι. Βαρεθήκαμε τα λόγια και τις υποσχέσεις . ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΡΓΑ ΑΜΕΣΑ. Τα παιδιά μας δεν είναι εμπορεύματα που πρέπει να στοιβαχθούν στα ράφια των σούπερ μάρκετ και δε δεχόμαστε να αντιμετωπίζονται ως τέτοια…
          Όσο για τη σημερινή συνάντηση για τη σχολική στέγη, θεωρούμε ότι είναι ένα μεγάλο φιάσκο , ένα πανηγύρι εντυπωσιασμού όπου στην ουσία λόγω του πλήθους των καλεσμένων τίποτε σημαντικό δε θα συζητηθεί ούτε και θα λυθεί φυσικά. Γι αυτό ο σύλλογός μας κατόπιν συνεδρίασης αποφάσισε να απέχει ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την αναλγησία που έχουν δείξει όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς στο να δοθεί λύση για το Μελισσοχώρι .
          Επιθυμούμε η επιστολή αυτή να διαβαστεί σε όλους τους παρευρισκομένους στη συνάντησή σας για να γνωρίσουν όλοι τα δίκαια αιτήματά μας , πιστεύοντας ότι κατανοούν και δικαιολογούν τη στάση μας .

                                                                                                             

                                                                                                                   ΜΕ ΤΙΜΗ
                                       

                                                                        ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
     
          
                    ΣΑΒΒΟΥΛΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                             ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ


Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Άκυρες προσλήψεις στο δήμο Ωραιοκάστρου, μετά από απόφαση του ΑΣΕΠ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 25.8.2011

Οργή στην κοινωνία και μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα για τη διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου.  Η ακύρωση του διαγωνισμού πρόσληψης 18 οδηγών απορριμματοφόρων από τον ΑΣΕΠ, προκλήθηκε από την  ψευδή βεβαίωση του δήμου Ωραιοκάστρου, για τον πραγματικό αριθμό των απορριμματοφόρων του δήμου και την απόκρυψη της  ηλεκτρονικής κάρτας ταχογράφου, που απαιτούνταν για τους υποψήφιους οδηγούς. Η παραπλανητική βεβαίωση, η οποία ήταν φυσικά εν γνώσει του δημάρχου,  φέρει την υπογραφή του αντιδημάρχου Θ. Ματσουκατίδη, ο οποίος και θα επωμιστεί την ευθύνη  και τις συνέπειες, της πράξης του. 
Με αυτήν την τακτική και για ψηφοθηρικούς λόγους,  η  διοίκηση του δήμου επιχείρησε  να παραπλανήσει τον ΑΣΕΠ και να κοροϊδέψει τους ανέργους.
Ο  επικεφαλής της παράταξης «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ» Αστέριος Γαβότσης και ο ανεξάρτητος δημοτικός  σύμβουλος  Χρήστος Χατζηπαραδείσης, ζήτησαν, το αυτονόητο,  την   τήρηση της αξιοκρατίας και αμεροληψίας στο διαγωνισμό των προσλήψεων, προς όφελος όλων των υποψηφίων.   
Με απόφασή του το ΑΣΕΠ, ζήτησε την επανάληψη του διαγωνισμού, λόγω παρατυπιών που σημειωθήκαν κατά τη διαδικασία και τον πίνακα κατάταξης, δικαιώνοντας έτσι τον Αστέριο Γαβότσης και τον Χρήστο Χατζηπαραδειση. Ο δε δήμαρχος Ωραιοκάστρου Δ. Σαραμάντος, απολογούμενος προς τον ΑΣΕΠ, παραδέχεται ότι έγιναν «αστοχίες» και επιχειρεί να επιρρίψει τις ευθύνες σε υπαλλήλους και συνεργάτες του.
Η άθλια  αυτή διαδικασία εκθέτει το Δήμο και το δήμαρχο Ωραιοκάστρου,  Δ. Σαραμάντο, ο οποίος με αυτές τις ξεπερασμένες και καταδικασμένες ρουσφετολογικές πρακτικές, προκαλεί  το κοινό αίσθημα και εμπαίζει τους ανέργους, επιχειρώντας να παραβιάσει   αδίστακτα και αυτές ακόμα τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ
Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο δήμαρχος Δ. Σαραμάντος ελέγχεται για προσλήψεις  με αμφισβητούμενες και μη αξιόπιστες διαδικασίες. Για  ανάλογη παράβαση, κατά το παρελθόν, ως δήμαρχος Καλλιθέας, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών.  
Ο  αδιόρθωτος λοιπόν Δ. Σαραμάντος  αφού φρόντισε για εκατοντάδες ρουσφετολογικές προσλήψεις στο δήμο Καλλιθέας,  συνεχίζει τώρα το «έργο» του και στο δήμο Ωραιοκάστρου.  
  Αντί να χρησιμοποιήσει  το δήμο για την παραγωγή έργου, τον χρησιμοποιεί ως μηχανισμό ρουσφετολογικών προσλήψεων και αποδεικνύει  πως και μετά από την καταδικαστική του απόφαση δεν έχει  αλλάξει την τακτική του.
Με το  όργιο ρουσφετιού, τα επαίσχυντα ταξίματα και το παζάρι ελπίδας, για μια θέση στο δήμο, ως παλιός κομματάρχης, προκαλεί την δίκαιη οργή της τοπικής κοινωνίας.  Με τις δόλιες ραδιουργίες του κατάφερε να βρωμίσει το Δήμο με σκουπίδια. Η ευθύνη ακεραία δική του και για αυτό επιχειρεί να τη φορτώσει σε άλλους.
Ως αντιπολίτευση δεν θα επιτρέψουμε τον εμπαιγμό της διοίκησης του δήμου σε βάρος των χιλιάδων  άνεργων συμπολιτών μας. Επιδίωξη μας είναι η εξασφάλιση της αντικειμενικότητας και της αξιοπιστίας των διαγωνισμών.
Με την επανάληψη του συγκεκριμένου διαγωνισμού, κανείς από τους συμμετέχοντες δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, ως προς τη διατήρηση της δίκαιης μοριοδότησης του.

Θα αγωνιστούμε μαζί με όλους τους δημότες,  για να διασφαλισθούν,  αντικειμενικές και αδιάβλητες  διαδικασίες προσλήψεων, σε αυτές τις κρίσιμες για όλους οικονομικές συνθήκες. Για την ισότιμη αντιμετώπιση όλων των δημοτών,  για την προάσπιση της αξιοπρέπειας τους και του δικαιώματος  τους για εργασία.  


Αστέριος Γαβότσης
Επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης πολιτών
 «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ»

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Εγγραφές & έναρξη τμημάτων Εικαστικού Εργαστηρίου Αγ.Αθανασίου Παλαιοκάστρου

Απόφαση κόλαφος του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, ΑΝΕΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων Δημοτικού Νεοχωρούδας.


Επιστολή του Πέτρου Σεβασλιάν, 23-8-2011.



Πριν από λίγους μήνες ξεκινήσαμε να δημοσιοποιούμε τα κακώς κείμενα του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Νεοχωρούδας και συγκεκριμένα για την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για ορισμό νέου Δ.Σ. χωρίς την διενέργεια εκλογών. Αντιμετωπίσαμε και αψηφήσαμε τις γνωστές μεθόδους των ύβρεων, των απειλών και των εκφοβισμών παλεύοντας για την εφαρμογή των νομίμων διαδικασιών.
Παρά τις όποιες προσπάθειές μας για να δώσουν την μία και μοναδική λύση που υπήρχε δηλαδή να διενεργήσουν εκλογές για την ανάδειξη εκλεγμένου Δ.Σ. και παρά τις όποιες προσπάθειές μας για συνεργασία, αυτοί επέλεξαν να κωφεύσουν και συνέχισαν να λειτουργούν υπό την καθοδήγηση των προσωπικών και επαγγελματικών τους φιλοδοξιών αρνούμενοι να ενεργήσουν για το συμφέρον του Συλλόγου και κατά συνέπεια όλων των παιδιών του Σχολείου.
Η δικαιοσύνη αποφάσισε να ανακληθεί η απόφαση της Γ.Σ. της 23/1-2011 σύμφωνα με την οποία οριζόταν νέο Δ.Σ. μέχρι την εκδίκαση της αγωγής υπ’αριθμ. 14952/2010 που ορίστηκε στις 3/4/2012. Με λίγα λόγια (για να το καταλάβουν αυτοί που δεν γνωρίζουν αλλά και αυτοί που γνωρίζουν αλλά σφυρίζουν αδιάφορα), ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΤΗΚΕ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ-ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ Δ.Σ. μέχρι τις 3/4/2012.
ΑΡΑ ο Σύλλογος μέχρι τις 3/4/2012 δεν έχει δικαίωμα να ενεργεί, να αποφασίζει, να διαχειρίζεται το ταμείο του Συλλόγου, να εκπροσωπείται στο σχολείο, στην Ένωση Γονέων, στην Επιτροπή Διαβούλευσης, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και όπου αλλού το προσπαθήσει.
Η επιθυμία ορισμένων να μην εφαρμόσουν το καταστατικό του Συλλόγου, τους νόμους του κράτους και το υπέρτατο αγαθό της δημοκρατίας που είναι «το εκλέγειν και εκλέγεσθαι», εκμεταλλευόμενοι την αδιαφορία των συμπολιτών μας οδήγησαν τον Σύλλογο στην ανυπαρξία και την αφάνεια.
Πλέον γίνεται αντιληπτό ότι αυτοί οι άνθρωποι που απαρτίζουν αυτό το Δ.Σ. (η ιστοσελίδα του Συλλόγου http://goneisentienosi.wordpress.com/) μας έμπλεξαν σε περιπέτειες χωρίς λόγο και αιτία, αντί να διαλέξουν τον εύκολο δρόμο δηλαδή των εκλογών ακολούθησαν αυτόν που τους βόλευε αφού έτσι δεν κινδύνευαν να χάσουν τις θέσεις που είχαν καταλάβει μετατρέποντας τον Σύλλογο σε ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΤΟΥΣ.
Για τελευταία φορά τους καλούμε να επιδείξουν σοβαρότητα και να προλάβουν τις εξελίξεις της 3/4/2012 οδηγώντας τους εαυτούς τους αμέσως στο Πρωτοδικείο ώστε να τους ορίσει προσωρινό Δ.Σ. με ΜΟΝΑΔΙΚΟ σκοπό την διενέργεια εκλογών, δίνοντας με αυτό τον τρόπο την δυνατότητα στον Σύλλογο να απεγκλωβιστεί από αυτή την θέση που έχει περιέλθει.
Τελειώνοντας προειδοποιώ ότι από τις 17/8/2011 που δημοσιεύτηκε η απόφαση του δικαστηρίου δεν έχουν δικαίωμα να διαχειρίζονται το ταμείο του Συλλόγου άρα μην τολμήσουν να ικανοποιήσουν τις όποιες οικονομικές απαιτήσεις έχουν επιδικαστεί απο το δικαστήριο από το ταμείο του Συλλόγου. Αν αυτοί έκριναν ότι έπρεπε να ρισκάρουν και να φτάσουν στα δικαστήρια ενώ δεν υπήρχε λόγος δεν σημαίνει ότι θα την πληρώσει το ταμείο του Συλλόγου, οι επιχειρηματίες της περιοχής δεν συνέβαλαν για να πάνε αυτοί οι άνθρωποι να τα σπαταλήσουν σε δικαστικές αποφάσεις επειδή έτσι το θέλανε. Από εδώ και πέρα οι ποινές γίνονται βαρύτερες και η κα Κουριτενλή ως δικηγόρος αλλά και γραμματέας του Συλλόγου τα γνωρίζει πολύ καλύτερα αυτά τα πράγματα και καλά θα κάνει να συμβουλεύσει τους υπόλοιπους συνεργάτες της στο Δ.Σ. του Συλλόγου.


Η Αποφαση του δικαστηρίου

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Δημοτική Κοινότητα Ωραιοκάστρου: Ανακοινώσεις-προσκλήσεις για δενδροφύτευση και αναδιάρθρωση των λεωφορειογραμμών 56, 56 Α, 55, 55 Α, 55 Β του ΟΑΣΘ


Πρόσκληση Δενδροφύτευσης

«Η Δημοτική Ενότητα Ωραιοκάστρου κατόπιν της 21191/14-6-2011
πρόσκλησης της Αντιδημαρχίας Πρασίνου και Καθαριότητας στα πλαίσια του
προγράμματος «Δενδροφύτευση Μάρτιος 2011 - Οκτώβριος 2011» για την
υπόδειξη χώρων δενδροφύτευσης, προσκαλεί τους πολίτες της Δημοτικής
Ενότητας Ωραιοκάστρου να καταθέσουν τυχόν προτάσεις τους, έως
10/9/2011 στο τηλ. 2310 809 245 – FAX 2310695495 και στο Δημοτικό
Γραφείο Ωραιοκάστρου Κομνηνών 76 Ωραιόκαστρο, ώρες 09:00 – 13:00,
e-mail: dk.oraiokastrou@n3.syzefxis.gov.gr»


Ο Πρόεδρος
Της Δημοτικής Κοινότητας Ωραιοκάστρου
Τσακαλίδης Θεόδωρος


-------------------------------------------------------------------------------------------------

Πρόσκληση για την αναδιάρθρωση των
λεωφορειογραμμών 56, 56 Α, 55, 55 Α, 55 Β του ΟΑΣΘ.
«Η Δημοτική Κοινότητα Ωραιοκάστρου σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία
Ωραιοκάστρου και Τεχνικών Υπηρεσιών, στα πλαίσια υποβολής προτάσεων
στους αρμόδιους φορείς, ΟΑΣΘ και ΣΑΣΘ, με σκοπό την καλύτερη
εξυπηρέτηση των πολιτών, προσκαλεί τους πολίτες της Δημοτικής Ενότητας
Ωραιοκάστρου να καταθέσουν τυχόν προτάσεις για την αναδιάρθρωση των
λεωφορειογραμμών 56, 56 Α, 55, 55 Α, 55 Β, έως 2/9/2011 στο τηλ.
2310809245 – FAX 2310695495, στο Δημοτικό Γραφείο Ωραιοκάστρου
Κομνηνών 76 Ωραιόκαστρο και στην Τεχνική Υπηρεσία τηλ. 2313304039
ώρες 09:00 – 13:00, e-mail: dk.oraiokastrou@n3.syzefxis.gov.gr »
        Ο Αντιδήμαρχος                                                Ο Πρόεδρος
                    Ωραιοκάστρου                                     Της Δημοτικής Κοινότητας
   και Τεχνικών Υπηρεσιών                               Ωραιοκάστρου
         Πολυχρονίδης Ανέστης                        Τσακαλίδης Θεόδωρος

Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Εξαμελής προσωρινή επιτροπή του υπό σύσταση Eμπορικού Συλλόγου του διευρυμένου Δήμου Ωραικαστρου ανακοινώνει ότι λόγω της θερινής περιόδου που συνεπάγεται μειωμένο ενδιαφέρον  εγγραφής νέων μελών & κατάθεσης υποψηφιοτήτων για την ανάδειξη του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου και για την εξασφάλιση απόλυτης διαφάνειας παρατείνει τις ημερομηνίες κατάθεσης υποψηφιοτήτων έως τις 25/09/2011 καθώς και της διεξαγωγής εκλογών στις 16/10/2011.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με τα μέλη της επιτροπής για να ενημερωθούν σχετικά.

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ τηλ.6977918500
ΙΑΚΩΒΑΚΗ ΜΑΡΙΑ         τηλ.2310695430
ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ     τηλ.6974732699
ΚΟΥΤΟΥΞΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ τηλ.6973668107
ΜΟΥΖΑΚΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ    τηλ.6946595225
ΚΑΛΠΑΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ   τηλ.6979258256

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ωραιοκάστρου την 24η Αυγούστου 2011, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.00 μ.μ.


Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ωραιοκάστρου την
24η  Αυγούστου  2011, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.00 μ.μ., με τα ακόλουθα θέματα ημερήσιας διάταξης:

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

ΔΙΓΕΝΕΙΑ 2011:ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΓΑΜΟΥ ΣΤΟ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙ

             ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ  ΧΩΡΙΑΤΙΚΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΓΑΜΟΥ ΣΤΟ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙ
Ο Σύλλογος Ποντίων Μυγδονίας "Διγενής" διοργανώνει αναπαράσταση Ποντιακού Χωριάτικου Γάμου στο Μελισσοχώρι στα πλαίσια των ΔΙΓΕΝΕΙΩΝ 2011,την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011 στις 19.00 στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Μελισσοχωρίου.
Καλοσώρισμα θεατών στις 18:30
Θα ακολουθήσει ποντιακή βραδιά στο προαύλιο του συλλόγου (παλιές κατασκηνώσεις Μελισσοχωρίου - Κρυονέρι) με Πόντιους καλλιτέχνες

Δήμος Ωραιοκάστρου:Εκ νέου προκήρυξη για την πρόσληψη 18 οδηγών απορριμματοφόρων.

 

Μετά την ακύρωση από το ΑΣΕΠ (Α οικ. 1934/9-8-2011 έγγραφο του Αποκεντρωμένου Τμήματος ΑΣΕΠ Θεσσαλονίκης περί ακύρωσης διαδικασίας πρόσληψης εποχικού προσωπικού) του διαγωνισμού για την πρόσληψη 18 συμβασιούχων οδηγών απορριμματοφόρων (Λόγω παρατυπιών, ενώ ο δήμος Ωραιοκάστρου διαθέτει  απορριμματοφόρα με ηλεκτρονικό ταχογράφο δεν ζητήθηκε από τους υποψηφίους να διαθέτουν την σχετική κάρτα.) ο δήμος Ωραιοκάστρου εξέδωσε νέα ανακοίνωση-προκήρυξη  ( 10/8) για την εκ νέου πρόσληψη 18 οδηγών απορριμματοφόρων. 
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι 10 μέρες και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης της προκήρυξης σε τοπικές εφημερίδες ή της ανάρτησής της στο δημοτικό κατάστημα.

Δείτε την ανακοίνωση-προκήρυξη εδώ

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Η κτηνοτροφία καταρρέει - Αγροτικά

Η κτηνοτροφία καταρρέει - Αγροτικά

Προγράμματα δίνουν ανάσα σε 55.000 ανέργους - Εργασία

Προγράμματα δίνουν ανάσα σε 55.000 ανέργους - Εργασία

Μένουν στη Σούπερ Λίγκα Βόλος και Καβάλα - Αθλητικά

Μένουν στη Σούπερ Λίγκα Βόλος και Καβάλα - Αθλητικά

ΑΣΕΠ: Ακύρωση προσλήψεων στον Δήμο Ωραιοκάστρου?


Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες ακόμη πληροφορίες το ΑΣΕΠ ακύρωσε τις προσλήψεις των 20 οδηγών απορριμματοφόρων του Δήμου Ωραιοκάστρου για λόγους παρατυπιών. Περισσότερες πληροφορίες για τους λόγους της ακύρωσης σε νεότερη ανάρτηση μας αύριο, αφού επικοινωνήσουμε πρώτα με το ΑΣΕΠ.

Μ.Σ.ΜΕΣΑΙΟΥ "Ο ΠΟΝΤΟΣ":ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΕΠΤΑΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 Απο το πρώτο βράδυ των εκδηλώσεων: Ο επικεφαλής της παράταξης «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ» κ.Γαβότσης Αστέριος,προσφέρει τιμητική πλακέτα σε ένα απο τα χορευτικά τμήματα.
Foto απο το site: http://www.oraiokastro.net/

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΣΑΙΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
²Ο ΠΟΝΤΟΣ ²

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΕΠΤΑΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και με πάρα πολύ κόσμο, το 29ο επταήμερο πολιτιστικών, ποντιακών και θρησκευτικών εκδηλώσεων που οργάνωσε ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσαίου Θεσ/νίκης «Ο ΠΟΝΤΟΣ», από 31 Ιουλίου  έως 6 Αυγούστου 2011, με την ευκαιρία της γιορτής της Μεταμόρφωσης Του Σωτήρος και τη συμπλήρωση των 30 χρόνων από την ίδρυση του.
Στις εκδηλώσεις αυτές συμμετείχαν χορευτικά συγκροτήματα των: Μορφωτικής Πολιτιστικής Κίνησης Νέων Μελισσοχωρίου, Συλλόγου Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων, Συλλόγου Ποντίων Μυγδονίας «Διγενής», Συλλόγου Ξηροχωρίου, Πολιτιστικού  Συλλόγου Πενταλόφου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσαίου «Ο ΠΟΝΤΟΣ».   
 Πραγματοποιήθηκε δίωρο αφιέρωμα στον μεγάλο συνθέτη του ελληνικού τραγουδιού Σταύρο Κουγιουμτζή από το λαϊκό συγκρότημα «Μακεδόνες».
 Ποντιακή βραδιά με τους τραγουδιστές Γεώργιο Σιδηρόπουλο, Αλέξη Παρχαρίδη, Γεώργιο Σασκαλίδη και Θεόφιλο Ακριτίδη στη λύρα ήταν οι Ιωάννης Σανίδης και Δαμιανός Ακριτίδης, στο νταούλι ο Γεωργιος Π. Αμανατίδης και στο αρμόνιο ο Γεώργιος Θ. Αμανατίδης.
Επίσης παρουσιάστηκε μουσική με ποντιακή λύρα από τους μαθητές του μουσικού τμήματος του συλλόγου, Γεώργιο Παπαδόπουλο, Παύλο Αμανατίδη, Γεώργιο Φωτιάδη, Χρήστο Μαρμαρίδη, Παναγιώτη Μωϋσιάδη, Νικόλαο Πατσίδη και Κώστα Λαζαρίδη. Η μουσική επιμέλεια των τραγουδιών έγινε από τον υπεύθυνο του τμήματος αυτού Μπαϊρακτάρη Θωμά.
 Προσφέρθηκαν παραδοσιακά φαγητά, έγιναν ποδοσφαιρικοί αγώνες μικρών και μεγάλων της  «Αστραπής» Μεσαίου για το κύπελλο Αναστάσιος Μαρμαρίδης. Στους μεγάλους το κύπελλο  το  κέρδισαν οι παλαίμαχοι της Αστραπής Μεσαίου για δεύτερη συνεχή χρονιά με σκορ 3-0 στα πέναλτι, κανονικός αγώνας 4-4 και στους μικρούς η ομάδα των αγοριών έναντι των κοριτσιών με σκορ 7-1.  Ακόμα έγιναν θεατρική παράσταση με το έργο του Σαίξπηρ «Το ημέρωμα της στρίγγλας» σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και παιδική εκδήλωση με το  Μαρμέλο.
Την παραμονή έγινε Μέγας Εσπερινός με αρτοκλασία και περιφορά της εικόνας Μεταμόρφωση Του Σωτήρος χοροστατούντος του μητροπολίτη Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννη και πολλών ιερέων της γύρω περιοχής μέσα στο χωριό και το βράδυ έγινε το πανηγύρι από την ποδοσφαιρική ομάδα «Αστραπή» Μεσαίου με το συγκρότημα  «Τα παιδιά του Μεσαίου».
Την ημέρα της γιορτής έγινε η Θεία Λειτουργία και το βράδυ οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων και τη ρίψη πυροτεχνημάτων.
Σε όλους τους συμμετέχοντες (καλλιτέχνες και συλλόγους), δόθηκε αναμνηστικό δίπλωμα για τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις αυτές.
Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους: ο πρώην Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Δημήτριος Σαραμάντος, οι αντιδήμαρχοι Δήμου Ωραιοκάστρου Γεώργιος Λαζαρίδης, Αναστάσιος Πολυχρονίδης και Ειρήνη Κέπεντζη,  ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ωραοκάστρου Κυριάκος Δούμπαλας, οι  δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Ωραιοκάστρου: Σταύρος Μαρμαρίδης, Γεώργιος Τσιτσικλής, Αστέριος Γαβότσης, Κυριάκος Ιωσηφίδης, Χρήστος Τερζής του Αθανασίου, Δάφνη Δεληπάλα, οι πρόεδροι των κοινοτήτων Μεσαίου Σάββας Φωτιάδης, Μελισσοχωρίου Αθανάσιος Μοσχόπουλος και δημοτικής κοινότητας Ωραιοκάστρου Τσακαλίδης Θεόδωρος, ο δημοσιογράφος και εκπρόσωπος περιφερειάρχη Γαβριήλ Αβραμίδης, οι ιερείς Σταύρος Κυρσταυρίδης, Χαράλαμπος Ιακωβίδης και Δημήτριος από το Μελισσοχώρι, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Φιλαδελφείας  η πρόεδρος Ζωή Βαλασάκη, το διοικητικό συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεοχωρούδας ο «Μέγας Αλέξανδρος» Ελευθερία Δερέκη και Αντωνία Γιαγιά, ο γιατρός Μηνάς Παπαδόπουλος, ο σύμβουλος του συλλόγου Ακρίτες του Πόντου Σταυρούπολης Παύλος Τσιλογλανίδης, ο τέως πολιτευτής Χρήστος Καζαντζίδης κι ο Στέλιος  Καγιάς. 
Ευχές έστειλε και ο εκτελών χρέη περιφερειάρχη Διονύσης Ψωμιάδης.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου ευχαριστεί το Δήμο Ωραιοκάστρου και τη Δημοτική Επιχείρηση για τη συνεργασία τους (ηχητική κάλυψη, καρέκλες, τραπέζια, και το προσωπικό για την καθαριότητα του χώρου) και την οικονομική ενίσχυση, το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη  χορηγία της θεατρικής παράστασης, τον χορηγό επικοινωνίας Ράδιο Ακρίτες του Πόντου Σταυρούπολης, τους χορηγούς: Μακεδονική Βιοτεχνία Πυροτεχνικών (ΜΑ.ΒΙ.ΠΥ.), Κούτλας Τριαντάφυλλος Concetto, Μαρμαρίδης Γεώργιος Expert, Αφοί Τσολακίδη, Αίολος Α.Ε.Β.Ε., Όμιλος Επιλεγμένων Καταστημάτων ΕΡΜΗΣ Χρυσοχόου Χρήστος, Κρεοπωλείο Ο ΛΑΖΟΣ Μεσαίο, Καφέ-μπουγάτσα ΤΟ ΡΟΔΟΝ, ΦώτοΣτέλιος Διαβατά, Γαλακτοβιομηχανία Λύκας και Παντελή Τσακίρη,   την Αστραπή Μεσαίου για τον ποδοσφαιρικό αγώνα, τις γυναίκες του χωριού  Μυροφόρα Μαρμαρίδου, Δέσποινα Μαρμαρίδου και Μαρία Πασαλίδου με το σύζυγο της Δημήτρη στο μαγείρεμα του παραδοσιακού σουρβά, αντιστοίχως τις Βέτα Κορωνίδου, Σόνια Μαυροπούλου,  Μαργαρίτα Λιθοξοπούλου, Μαρία Πετρίδου, Ελένη Πετρίδου και Άννα Αμανατίδου στις παραδοσιακές πίτες,  στην καντίνα  του συλλόγου τους Μένια Λαζαρίδου, Κατερίνα Λαζαρίδου, Ευθυμία Λιθοξοπούλου, Κυριακή Στεφανίδου, την Αγγελική Αυθεντοπούλου και τον Γεώργιο Θεοδωρίδη για το ηλεκτρικό ρεύμα. Τέλος ευχαριστεί όλα τα παιδιά του συλλόγου που βοήθησαν σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων και τον κόσμο που παρευρέθηκε.

Δεύτερο βράδυ εκδηλώσεων: Αφιέρωμα στο Σταύρο Κουγιουμτζή, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ.Σαραμάντος Δημήτριος,προσφέρει τιμητικό δίπλωμα στο λαϊκό τραγουδιστή Λαζαρίδη Γεώργιο από το συγκρότημα ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ.


Το τμήμα εκμάθησης ποντιακής λύρας

Το παιδικό χορευτικό τμήμα του συλλόγου.


Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Ακύρωση της αριθ. 127/9-6-2011 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
ΓΕΝ. Δ/ΣΗ ΕΣΩΤ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΤΟΠ. ΑΥΤ/ΣΗΣ & ΝΟΜ.ΠΡΟΣΩΠΩΝ
ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Θεσσαλονίκη, 29-7-2011
Αριθ. Πρωτ: 41997
Ταχ. Δ/νση : T. Oικονομίδη - Καθ. Ρουσίδη 11
Ταχ. Κώδικας : 541 10
Πληροφορίες : Αναστάσιος Τσίκας
Τηλέφωνο : 2313 309214
Fax : 2310 422102

ΘΕΜΑ:«Ακύρωση της αριθ. 127/9-6-2011 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωραιοκάστρου Νομού Θεσσαλονίκης με θέμα “Συζήτηση & Λήψη Απόφασης έγκρισης σύναψης μνημονίου συνεργασίας Ο.Α.Σ.Θ. – Δήμου Ωραιοκάστρου με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας και της παρεχόμενης συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης εκ μέρους του Ο.Α.Σ.Θ. – Ορισμός Εκπροσώπων του Δήμου στη συγκρότηση διαρκούς επιτροπής συνεργασίας - Εξουσιοδότηση του Δημάρχου για την υπογραφή του”».

ΑΠΟΦΑΣΗ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ Δ/ΣΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ
Έχοντας υπόψη :
1.Τις διατάξεις των άρθρων 65,67,69,214,225,226,238,280,283 παράγραφος 4 του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ 87/Α’/7-6-2010).
2.Τις διατάξεις του Π.Δ. 142/2010 «Οργανισμός της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης (ΦΕΚ 235/Α’/27-12-2010).
3.Τις διατάξεις του Ν. 2690/5-3-1999 «Κύρωση του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 45/Α’/9-3-1999), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
4.Την αριθ. πρωτ. οικ. 684/11-1-2011(ΦΕΚ 88/Β’/31-1-2011) Απόφαση Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης περί παροχής εξουσιοδότησης υπογραφής πράξεων και εγγράφων «Με εντολή Γενικού Γραμματέα» στον Προϊστάμενο της Γεν. Δ/νσης Εσωτερικής Λειτουργίας και στους Προϊσταμένους των οργανικών μονάδων αυτής.
5.Την αριθ. 16852/6-4-2011 Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης «Πρότυπος Κανονισμός Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου».
6.Την από 17-6-2011 υποβληθείσα Αίτηση – Καταγγελία του Στάθη Κελεσίδη προς το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης σχετικά με την παράτυπη συμμετοχή του Δημοτικού Συμβούλου & Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Αναστάσιου Πολυχρονίδη στη 12η Τακτική Συνεδρίαση έτους 2011 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωραιοκάστρου έτους 2011 και ειδικότερα κατά τη συζήτηση του 17ου θέματος της ημερήσιας διάταξης για το οποίο είχε συμφέρον (ηθικό - υλικό).
7.Την αριθ. 127/9-6-2011 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωραιοκάστρου με θέμα “Συζήτηση & Λήψη Απόφασης έγκρισης σύναψης μνημονίου συνεργασίας Ο.Α.Σ.Θ. – Δήμου Ωραιοκάστρου με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας και της παρεχόμενης συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης εκ μέρους του Ο.Α.Σ.Θ. – Ορισμός Εκπροσώπων του Δήμου στη συγκρότηση διαρκούς επιτροπής συνεργασίας - Εξουσιοδότηση του Δημάρχου για την υπογραφή του”».
8.Το με αριθμό πρωτοκόλλου έγγραφο του Δήμου Ωραιοκάστρου με τα στοιχεία επί της καταγγελίας.
9.Το από 29-6-2011 Υπόμνημα του Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Ωραιοκάστρου Αναστάσιου Πολυχρονίδη σχετικά με όσα καταγγέλλονται στην από 17-6-2011 ανωτέρω Καταγγελία του Στάθη Κελεσίδη.
10.Επειδή, σύμφωνα με το άρθρο 10 παράγραφος 6 του Πρότυπου Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου (ΦΕΚ 661/Β’/20-4-2011), Δημοτικός σύμβουλος δεν μπορεί να μετάσχει στη συζήτηση ενός θέματος ή στην κατάρτιση αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου ή να συμμετάσχει σε γνωμοδοτικά συλλογικά όργανα, τα οποία γνωμοδοτούν για θέμα που θα εισαχθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, εφόσον ο ίδιος, ο/η σύζυγός του ή συγγενής του έως το δεύτερο βαθμό εξ αίματος ή εξ αγχιστείας ή πρόσωπο προς το οποίο διατηρεί στενό δεσμό, έχει υλικό ή ηθικό συμφέρον.
11.Επειδή, κατά τη 12η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωραιοκάστρου έτους 2011 και ειδικότερα κατά τη συζήτηση του 17ου θέματος της ημερήσιας διάταξης εισηγητής του θέματος “Συζήτηση & Λήψη Απόφασης έγκρισης σύναψης μνημονίου συνεργασίας Ο.Α.Σ.Θ. – Δήμου Ωραιοκάστρου με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας και της παρεχόμενης
συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης εκ μέρους του Ο.Α.Σ.Θ. – Ορισμός Εκπροσώπων του Δήμου στη συγκρότηση διαρκούς επιτροπής συνεργασίας - Εξουσιοδότηση του Δημάρχου για την υπογραφή του”», παρών κατά τη συζήτηση του εν λόγω θέματος και μάλιστα εισηγητής – όπως άλλωστε προκύπτει από την αριθ. 19395/3-6-2011 πρόσκληση που επιδόθηκε στο Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωραιοκάστρου – ήταν ο Δημοτικός Σύμβουλος – Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Αναστάσιος Πολυχρονίδης που τυγχάνει να είναι μέτοχος στον Ο.Α.Σ.Θ. και επομένως να έχει προσωπικό ηθικό-υλικό συμφέρον, καταστρατηγώντας τη διάταξη του άρθρου 10 παράγραφος 6 εδάφιο α’ του Πρότυπου Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου
12. Επειδή τέλος, λόγω της παράτυπης συμμετοχής του δημοτικού συμβούλου Αναστάσιου Πολυχρονίδη η σχετική απόφαση που λήφθηκε επί του ανωτέρω θέματος (Απόφαση 127/9-6-2011 Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Ωραιοκάστρου) κατέστη άκυρη σε εφαρμογή του άρθρου 10 παράγραφος 6 εδάφιο β’ του Πρότυπου Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε
Ακυρώνουμε την αριθ. 127/9-6-2011 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωραιοκάστρου ως μη νόμιμη, για τους λόγους που αναφέρονται στο σκεπτικό της παρούσας.
Οποιοσδήποτε έχει έννομο συμφέρον, μπορεί να προσβάλει την απόφαση αυτή
στην Ειδική Επιτροπή των άρθρων 151 και 152 του Κώδικα Δήμων & Κοινοτήτων (Ν. 3463/2006 – ΦΕΚ 114/Α’/8-6-2006) εντός προθεσμίας ενός (1) μηνός από την έκδοση της απόφασης ή την κοινοποίησή της ή αφότου λάβει γνώση αυτής.

Ο Γενικός Γραμματέας
της Αποκεντρωμένης Διοίκησης
Μακεδονίας – Θράκης
ΘΥΜΙΟΣ Ν. ΣΩΚΟΣ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1.Δήμο Ωραιοκάστρου
2. κ. Στάθη Κελεσίδη
Λ. Δημοκρατίας 13β
Ωραιόκαστρο 57 013

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ...ΣΤΗ ΝΕΟΧΩΡΟΥΔΑ!


Δείτε την επόμενη Κυριακή 7 Αυγούστου στις 12 στην εκπομπή “Στον τόπο που γεννήθηκα...” της 4Ε τη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης. Το Σάββατο το συνεργείο θα βρίσκεται στο Παλατιανό Κιλκίς για τα γυρίσματα, ενώ "σειρά" έχουν τα Στεφανινά, η Αμμουλιανή κ.α. μαγευτικοί τόποι της ελληνικής γης.. 

Ο τόπος των ....”ξακουστών αυγών” μας αποκαλύπτει τις ομορφιές την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμά του.
Επισκεπτόμαστε το λατομείο “Γένεσις”, ένα θέατρο που διαθέτει από τις καλύτερες ακουστικές στην Ελλάδα.
Γνωρίζουμε τον πατέρα Σταύρο, τον ιερέα για τον οποίο μας μίλησαν οι κάτοικοι με μεγάλη αγάπη.
Γευόμαστε τοπικά παραδοσιακά φαγητά, ενώ η κ. Ελένη μας καλοδέχεται στο σπίτι της και μας φιλεύει Σπανάκι με αυγά σερβιρισμένα στον παραδοσιακό οντά!
Μιλάμε με το γηραιότερο ζευγάρι του χωριού οι οποίοι μας αποκαλύπτουν τα μυστικά του επιτυχημένου γάμου τους.
Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία θυμούνται και μας διηγούνται με νοσταλγία. “Μεταφερόμαστε” στο παρελθόν μέσω του λαογραφικού μουσείου της Νεοχωρούδας .
Οι χοροί, τα φαγητά καθώς και τα έθιμα της στάμνας και της τριχιάς παρουσιάζονται αριστοτεχνικά μπροστά στους τηλεοπτικούς σας δέκτες.
Αυτά και άλλα πολλά την επόμενη Κυριακή στις 12 ΜΟΝΟ στην 4Ε.
Στον τόπο που γεννήθηκα”. Το χωριό ξανά στο επίκεντρο!

ΠΗΓΗ:

Στους αγρότες 163 εκατ. ευρώ από το πετρέλαιο - Αγροτικά

Στους αγρότες 163 εκατ. ευρώ από το πετρέλαιο - Αγροτικά

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΓΑΜΟΣ ΣΤΟ ΔΡΥΜΟ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 1970

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΓΑΜΟΣ ΣΤΟ ΔΡΥΜΟ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 1970
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΓΑΜΟΣ ΣΤΟ ΔΡΥΜΟ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 1970ΕΝΑ ΣΠΑΝΙΟ ΑΡΧΕΙΑΚΟ ΥΛΙΚΟ ΜΕ ΕΘΙΜΑ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΓΑΜΟΥ
Ένα παλιό ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε για την κρατική τηλεόραση ΕΡΤ είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία.
Πρόκειται για την αναπαράσταση Δρυμιώτικου Γάμου που πραγματοποιήθηκε στα τέλη του 1970 από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δρυμού. Το ντοκιμαντέρ ήταν για χρόνια «ξεχασμένο» στα αρχεία της ΕΡΤ μέχρι που ψηφιοποιήθηκε, «ανέβηκε» στο youtube και πλέον όλοι μπορούν να δουν αυτό το σπάνιο αρχειακό υλικό.
Το ντοκιμαντέρ είναι διάρκειας 28.18’ και προβάλλει όλα τα έθιμα του Δρυμιώτικου Γάμου, όπως ακριβώς γίνονταν εκείνα τα χρόνια στο Δρυμό. Το γύρισμα έγινε στην πλατεία του χωριού και «πρωταγωνιστές» ήταν τα τότε μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Δρυμού με πρωτεργάτη τον πρόεδρο του συλλόγου Γιώργο Καμπέρη.
Ο γάμος («Χαρά» όπως συνηθίζονταν να λέγεται στο Δρυμό) εκείνα τα χρόνια διαρκούσε μία εβδομάδα και άρχιζε από την προηγούμενη Κυριακή της Κυριακής του γάμου, τηρώντας ευλαβικά όλα τα έθιμα και διασκεδάζοντας με όργανα (ζουρνάδες).
Ανάμεσα στα έθιμα που γίνονταν -και που προβάλλονται στο ντοκιμαντέρ- είναι η ανταλλαγή δώρων ανάμεσα στις οικογένειες που συμπεθερεύουν, το «πιάσιμο του προζυμιού» για τα ψωμιά που χρειάζονταν για το γλέντι, οι «μπαϊραχτάρηδες» ή αλλιώς τα παλικάρια του γαμπρού που κρατούσαν το «μπαϊράκι» ή φλάμπουρο και μαντήλια και συνόδευαν το γαμπρό, το προσκύνημα της νύφης στα πεθερικά της, η γαμήλια πομπή συνοδεία με το κάρο φορτωμένο με τα προικιά της νύφης κ.α.
Περιγραφή περιεχομένου
Η εκπομπή «Η ΕΡΤ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑ» παρουσιάζει μιαν αναπαράσταση παραδοσιακού μακεδονικού γάμου. Η εκπομπή ξεκινά με μια ιστορική αναδρομή του Δρυμού που βρίσκεται έξω από τη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και όλοι οι κάτοικοί του είναι ντόπιοι Μακεδόνες. Εκεί τα έθιμα της ελληνικής Μακεδονίας κρατούν ακόμη το σφρίγος και τη ζωντάνιά τους. Ένα απ’ αυτά τα έθιμα είναι και εκείνο του παραδοσιακού γάμου, το οποίο αναβιώνει, κατά την περίοδο της αποκριάς, ακόμη και σήμερα στο χωριό από τους νέους και τον πολιτιστικό τους σύλλογο. Για την κατανόηση, όμως, του ελληνικού γάμου η εκπομπή αναλύει τη σημασία αυτού του γεγονότος, που είναι πρώτιστα κοινωνικό. Ακολουθούν παραδοσιακά γαμήλια τραγούδια, πλάνα από την προετοιμασία και επεξήγηση της όλης διαδικασίας. Τον πυρήνα της τελετής αποτελεί η εκκλησιαστική ακολουθία, αν και τόσο πριν, όσο και μετά απ’ αυτή διαδραματίζονται πολλά άλλα έθιμα, τα οποία προσεγγίζουν περισσότερο τη λαϊκή μαγεία. Η εκκλησία μάλιστα αναγκάστηκε να δεχθεί αυτά τα προχριστιανικά έθιμα, τα οποία ως στόχο τους είχαν τη μαρτυρία και την επικύρωση ενός πολύ σπουδαίου γεγονότος, όπως ο γάμος, ο οποίος δημιουργούσε μια νέα οικογένεια με τη σύνδεση δύο ανθρώπων. Η κάθε πράξη αποτελεί μια τελετουργία που έχει ένα συγκεκριμένο στόχο να επιτελέσει. Πάρα τις προσπάθειες όμως του πολιτιστικού συλλόγου των νέων του ΔΡΥΜΟΥ τα έθιμα αυτά χάνονται με γοργούς ρυθμούς σε όλη την ΕΛΛΑΔΑ, όπως και κάθε άλλο κομμάτι της λαϊκής μας παράδοσης που δηλώνει την εθνική μας ταυτότητα.
Δείτε εδώ το ντοκιμαντέρ  http://www.youtube.com/watch?v=H6hZs_7iiyY
 
ΠΗΓΗ: Lagadas.net

Σε τρεις κατηγορίες ο διαχωρισμός των κτηνοτρόφων για τις άδειες σταβλικών εγκαταστάσεων - Αγροτικά

Σε τρεις κατηγορίες ο διαχωρισμός των κτηνοτρόφων για τις άδειες σταβλικών εγκαταστάσεων - Αγροτικά

ΠΑΟΚ - Βαλερένγκα 3-0 - Αθλητικά

ΠΑΟΚ - Βαλερένγκα 3-0 - Αθλητικά

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Προσλήψεις εποχικών στο δήμο ΔΕΛΤΑ - Εργασία

Προσλήψεις εποχικών στο δήμο ΔΕΛΤΑ - Εργασία

Προκλητική αδιαφορία και ανικανότητα της διοίκησης του δήμου, για την υδροδότηση του Μελισσοχωρίου.

Δελτίο τύπου  3/8/2011

Προκλητική αδιαφορία και ανικανότητα της διοίκησης του δήμου, για την υδροδότηση του Μελισσοχωρίου. 

Η προβληματική υδροδότηση στο Μελισσοχώρι, με τις παρατεταμένες διακοπές νερού,  έρχεται να επιβεβαιώσει την ανικανότητα της διοίκησης.
Οι πολίτες του Μελισσοχωρίου βρίσκονται στα όρια «νευρικής κρίσης». Τα όσα τραγικά βιώνουν την περίοδο του καλοκαιριού, με τη διακοπή της υδροδότησης,  θυμίζουν άλλες χώρες…  
Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης & Αποχέτευσης και η διοίκηση του  Δήμου Ωραιοκάστρου, φάνηκαν ΑΝΙΚΑΝΟΙ να αντιμετωπίσουν έγκαιρα το πρόβλημα.
Η έλλειψη οργάνωσης και σχεδιασμού έφερε τα τραγικά αυτά αποτελέσματα, και ίσως τα χειρότερα να μην έχουν έρθει ακόμα.
   Αποδείχθηκε ότι δεν υπάρχει  ούτε μακρόπνοος, ούτε στοιχειώδης σχεδιασμός, για να μειώνονται έστω, οι συνέπειες των  προβλημάτων  σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, με τις υπάρχουσες  γεωτρήσεις, όπως γίνονταν επί της διοίκησης του Α. Γαβότση. Η οποία όταν  βρέθηκε αντιμέτωπη με το πρόβλημα υδροδότησης, με την ορθολογική χρήση των υδάτινων πόρων και νέες γεωτρήσεις τουλάχιστον το ελαχιστοποίησε. 
    Δυστυχώς για άλλη μια φορά και σε αυτό το θέμα, φάνηκαν οι τεράστιες ευθύνες της διοίκησης. Η ανικανότητα οργάνωσης και ορθολογικής διαχείρισης των υπαρχόντων υδάτινων  πόρων, σε συνδυασμό με την αδιαφορία για τον σχεδιασμό της οριστικής επίλυσης  του προβλήματος, έχουν οδηγήσει στην έλλειψη της υδροδότησης με όλες  τις τραγικές  συνέπειες.

Καλούμε τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης & Αποχέτευσης, τη Δημοτική Αρχή  και προσωπικά τον κ. Σαραμάντο να παραδειγματιστούν και το πάθημα να τους γίνει τουλάχιστον μάθημα.
Να πάρουν τώρα και στο μέλλον όλα εκείνα τα οργανωτικά μέτρα, ώστε να μην επαναληφθούν ξανά τέτοια φαινόμενα. 

·        Αντί να αναζητήσουν άμεσα τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος, αναζητούν ως συνήθως δικαιολογίες για  να επιρρίψουν τις ευθύνες τους σε άλλους.
·        Αντί να μεριμνούν για να κρατούν γεμάτη τη δεξαμενή, φροντίζουν να παίρνουν αποφάσεις όσον αφορά τη μισθοδοσία του προέδρου (Παπαχρήστου -Ν. Ν. Φιλαδέλφεια) και αντιπροέδρου (Πατσιαλά Α.- Δρυμό) της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και Αποχέτευσης οι οποίοι αφήνουν χωρίς νερό τους κατοίκους όταν αντίθετα το προηγούμενο Δ.Σ της δημοτικής επιχείρησης Ύδρευσης- Αποχέτευσης, επιδίωκε τον περιορισμό των εξόδων αποζημίωσης, ( η θέση του αντιπροέδρου ήταν χωρίς μισθό), υλοποιώντας  το μεγαλόπνοο  έργο της αποχέτευσης της Μυγδονίας, που εκπόνησε και άρχισε την κατασκευή  του η διοίκηση του Α. Γαβότση, εξασφαλίζοντας και  την ολοκλήρωσή του.  

Η ΥΠΟΜΟΝΗ  ΕΧΕΙ  ΚΑΙ  ΤΑ  ΟΡΙΑ  ΤΗΣ.


Αστέριος Γαβότσης, επικεφαλής της παράταξης «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ».